Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Wat bracht elektronicabeurs CES 2016 voor nieuws?

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

De Consumer Electronics Show is reeds voorbij, dat betekent dat er weer een aantal leuke ontwikkelingen gepresenteerd zijn door de tech-giganten. Een trend in de laatste jaren is dat kleine, jonge bedrijfjes met futuristische uitvindingen op de CES staan. Deze kleine startups krijgen een steeds grotere rol in de tech wereld en inspireren de grote bedrijven als Samsung en Google om deze nieuwigheden verder te ontwikkelen.

Camera-upgrade voor je iPhone

Zeiss-CES-iPhone-objectief.jpg

Zeiss heeft samen met ExoLens (een reeds gevestigde maker van opzetlenzen) een serie met objectieven op de markt gebracht die de zowel de kwaliteit als de flexibiliteit van camera moeten verbeteren. Er zijn nog geen prijzen bekend gemaakt, maar de naam Zeiss staat bekend als zeer kwalitatief, dus een redelijk prijskaartje valt wel te verwachten. 

Op de site van Zeiss staan foto’s die genomen zijn met het opzetobjectief.

Nieuwe toestellen

Uiteraard hebben Samsung en Apple hun eigen evenementen waar ze hun nieuwe telgen in de smartphonewereld tonen. Anderen presenteren zich op grote beurzen zoals CES en het Mobile World Congress dat jaarlijks plaatsvindt in Barcelona. In 2016 staat dit evenement gepland van 22 tot 25 februari.

Huawei Mate 8

Op de CES heeft Huawei een nieuw toestel getoond, de Huawei Mate 8. Deze is relatief high-end met 3GB werkgeheugen en 32 GB opslag voor afgerond 600 euro. Voor honderd euro meer heb je de upgrade naar 4GB werkgeheugen en 64 GB opslag. Een Full-HD scherm van 6 inch maakt het plaatje bijna compleet. De camera’s in dit toestel maken het af, twee sensoren van Sony moeten zorgen voor mooie foto’s. De achterkant beschikt over een 16 MP sensor met optische beeldstabilisatie. De front-camera is met de helft van het aantal megapixels relatief gezien nog steeds  goed.

Lenovo-Vibe-s1-lite.jpgLenovo en Archos

Twee relatief onbekende namen in de smartphonewereld. Het Chinese Lenovo is zonder dat de meesten het weten toch een grote speler, omdat de naam Motorola sinds kort overgenomen is. Archos is een Franse partij die al langere tijd tablets en smartphones maakt, maar nog niet echt doorgebroken is in Nederland. Met de nieuwe “50 Power” kan daar wel eens verandering in komen. Hoewel de naam niet echt sterk is, zijn de specificaties dat wel. Met een quadcore en een 1080p scherm is er niet veel bijzonders aan, maar zijn 4000mAh accu kan er voor zorgen dat de telefoon 2 dagen mee kan gaan. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten, voor 150 euro heb je al een “50 Power”.

Lenovo heeft haar nieuwe Vibe S1 Lite niet veel bijzonderheden meegegeven. Een 5 inch scherm, een octacore processor, een 2700mAh accu, 16 GB opslag, allemaal vrij standaard. Het bijzondere aan deze telefoon is de front-camera. Deze heeft een vrij hoge resolutie voor een front-camera, 8 megapixel is ruim voldoende voor mooie plaatjes. 8MP is niet heel bijzonder, maar een flitser aan de voorkant zorgt toch wel voor een merkbare verbetering van de plaatjes.

Bellen met je hand

Een telefoongesprek met een kind, dat doe je met je duim in je oor en je pink voor je mond. Dit zal in de nabije toekomst niet meer het enige moment zijn dat je deze handeling uitvoert. Samsung heeft een technologie gepresenteerd die je vinger gebruikt om geluid over te brengen naar je oor. Dit is te realiseren door een horlogebandje te laten vibreren op een specifieke frequentie. Deze frequentie word gedragen door je vinger naar je oorschelp, die dan ook meetrilt. Deze trillingen registreren je oren als geluid. Deze techniek is nu nog niet breed beschikbaar, maar het zou wel eens vrij snel op de markt kunnen komen als een bandje voor je normale horloge.

Geactualiseerd: vrijdag 24 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie