Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Welk KPN gesprekstarief heeft u?

door Jeanet Woldring 10 reacties

De KPN abonnementen voor internet en InternetPlusBellen zijn sneller en goedkoper geworden. Dat berichtten we de vorige maand. Wat onvermeld bleef, zijn de gesprekstarieven. Bij deze een update.

Bellen.com heeft tegelijkertijd een vergelijkend 'gesprekstarieven onderzoekje' gedaan. Belt u -nog of weer- met KPN? En weet u wat de gesprekstarieven zijn naar vaste nummers in Nederland? U betaalt 3 óf 3,5 óf 4 óf 10 cent per minuut. Het is ook mogelijk dat u  in het weekeinde, 's avonds of altijd onbeperkt kunt bellen naar vaste nummers in Nederland voor een vast bedrag per maand. Bellen naar mobiel kan variëren van 14 tot 19 cent per minuut. Hoe dat kan? Het ligt aan het soort abonnement dat u heeft: BelVrij, het oude BelBasis, BelBudget of het nieuwere InternetPlusBellen. De gesprekstarieven van deze abonnementen zijn dit jaar allemaal gewijzigd.  

Gesprekstarieven BelVrij: 4 cent per minuut 
Per 1 maart 2008 zijn de tarieven van BelVrij voor het bellen naar vaste nummers in Nederland verhoogd van 2,75 cent naar 4 cent per minuut. Bellen naar mobiel kost 19 cent per minuut en het starttarief is 5 cent per gesprek. Deze wijziging geldt sinds 15 mei ook voor het bellen naar vaste nummers met 'MobielThuis'. 

Gesprekstarieven BelBasis (standaard aansluiting) en BelBudget: variërend 
Voor wie aangegeven heeft géén gebruik te willen maken van Belvrij, gelden onderstaande BelBasis of BelBudget tarieven voor het bellen naar vast. Dat wil zeggen, hierbij wordt nog de oude tariefstructuur gehanteerd van vóór 1 februari 2007 met een wirwar van tarieven: piek/dal, avond/weekend, binnen/buiten regio etc.

Binnen je regio BelBasis BelBudget  
Overdag
ma-vrij 08.00-19.00 uur
 € 0,030  € 0,098 per minuut
's Avonds, 's nachts en weekend
ma-vrij 19.00-08.00 uur 
 € 0,013  € 0,044 per minuut
Starttarief  € 0,044  € 0,044 per gesprek
Buiten je regio       
Overdag
ma-vrij 08.00-19.00 uur
 € 0,045  € 0,148 per minuut
's Avonds, 's nachts en weekend
ma-vrij 19.00-08.00 uur
 € 0,021  € 0,070 per minuut
Starttarief   € 0,053  € 0,053  per gesprek


 
    
   Bellen naar mobiel varieert bij BelBasis van 14 tot 16 cent per minuut, afhankelijk van de provider waarnaar gebeld wordt, met een starttarief van 5,3 cent per gesprek. Wie een BelBudget abonnement heeft, moet de gesprekstarieven naar mobiel met 1.1 vermenigvuldigen.

Gesprekstarieven InternetPlusBellen: 3,5 cent per minuut
In juli heeft KPN de tarieven voor InternetPlusBellen gewijzigd. Zo kostte bellen via internet naar vaste nummers in  Nederland altijd 2,5 cent per minuut, nu 3,5 cent. Het starttarief bedraagt 5 cent per gesprek. Deze tarieven gelden buiten de zogenaamde Voordeelopties*, voor bellen naar vaste telefoonnummers binnen Nederland, exclusief mobiele nummers en betaalde 08- en 09-nummers. Bellen naar mobiele nummers in Nederland is dit jaar van 15,5 cent naar 17 cent per minuut gegaan. Opmerkelijk genoeg gelden bij KPN's dochter Het Net Surfen&Bellen nog wel de "oude tarieven"!

Zie: Belwijzer voor goedkope Internet+Bellen providers

Zie ook Tariefvergelijking vaste telefonie

* Voordeelopties zijn BelOnbeperkt Weekend en Avond (waarbij je 's avonds en in het weekend onbeperkt kunt bellen) en BelOnbeperkt Altijd. 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (10)

Geplaatst door: Snaky Snugger ()

Als iemand nu nog steeds met KPN belt, dan verdient hij/zij het gewoon om opgelicht te worden.

Geplaatst door: Pedro ()

Ter vergelijking: wat kost 3 minuten bellen naar Turkije? (vast - vast)

€ 1,24 aan gesprekskosten met BelBasis abonnement voor € 18,48 p/mnd
€ 1,54 aan gesprekskosten met BelVrij Weekend abonnement voor € 18,00 p/mnd
€ 6,30 aan gesprekskosten met BelBudget abonnement voor € 10,95 p/mnd

ca. € 0,14 aan gesprekskosten via een 0900-aanbieder (+ vaste lijn abo noodzakelijk)

€ 0,00 aan gesprekskosten met VOIP Free Europe voor € 12,50 p/mnd ( + evt. vaste lijnhuur; bij kabelinternet niet)


Geplaatst door: redactie ()

Bericht aangepast: reclame verwijderd.

Nog een tip als je veel naar het buitenland belt: neem een flatfee voipabonnement van Budget Phone naast je ADSL of kabelinternetverbinding. Met VOIP Free Europe belt men voor 12,50 euro per maand gratis naar vaste nummers in de 29 landen van de EU plus Noorwegen, Turkije, Zweden en Zwitserland. Lees het nieuwsbericht d.d. 9-8-`08: www.bellen.com/Nieuws/budget-phone-gratis-bellen-naar-europa-en-turkije.aspx

Geplaatst door: Bob Schurkjens ()

Pas op met het goedkope BelBudget abonnement! De tarieven voor bellen binnen Nederland zijn 3,5x zo hoog als Belbasis. Voor bellen naar het buitenland zelfs 5,5x zoveel!Daar kwam ik pas achter na lang zoeken in de kleine lettertjes op KPN.com. Haast niet te vinden: expres door KPN heel moeilijk gemaakt. Nét geen misleiding. Tip: bel met een goedkoop 0900-nummer als je Belbudget hebt (ook binnen Nederland!);

Opmerking van de redactie op 10-08-2008
Bericht aangepast: reclame verwijderd. Nog een tip om goedkoper naar het buitenland te bellen: neem een flatfee voipabonnement van Budget Phone naast je ADSL of kabelinternetverbinding. Met VOIP Free Europe belt men voor 12,50 euro per maand gratis naar vaste nummers in de 29 landen van de EU plus Noorwegen, Turkije, Zweden en Zwitserland. Lees het nieuwsbericht: www.bellen.com/Nieuws/budget-phone-gratis-bellen-naar-europa-en-turkije.aspx
Geplaatst door: Martha Holsteijn ()

Mijn hemel, wie zit er dan tegenwoordig nog bij KPN? dat is toch vragen om teveel te betalen voor een ronduit slechte en arrogante service... 🙁

Geplaatst door: Martha Holsteijn ()

Mijn hemel, wie zit er dan tegenwoordig nog bij KPN? dat is toch vragen om teveel te betalen voor een ronduit slechte en arrogante service... 🙁

Geplaatst door: Hans B. ()

Ja, Robert dan verhoog je de snelheid per 1-7-2008 naar Internetplusbellen Extra. Op advies van medewerker van KPN moest ik dit doen via MIJNKPN.

Ik kreeg vorige week de rekening dat bestond uit InternetPlusbellen Extra voor 79,95 en 10,00 voor onbeperkt bellen i.p.v. inderdaad € 50,00.

Als ze dat deze maand weet ik 1 ding heel zeker, dan gaat KPN eruit. Ik bedank ze voor de grove fout.

Geplaatst door: Hennie ()

Ik ben alleen al elke 2 maanden € 39,44 kwijt voor mijn BelBasis abonnement bij de KPN (inclusief nummerweergave) en daar heb ik dan nog geen cent voor gebeld. Ik denk er sterk over om mijn vaste KPN telefoonlijn maar in zijn geheel op te heffen en uitsluitend mobiel te gaan bellen. Zelfs in deze tijd waarin nummerweergave toch een "basic" iets is moet je er bij de KPN nog steeds apart voor betalen. Van dit soort dingen wordt je nou niet écht vrolijk. Met Telfort sim-only 300 belt men reeds vanaf € 7,95 per maand (3 ct per minuut), men betaalt niet voor een abonnement en men betaalt niet voor nummerweergave. Dus ik raad iedereen aan om de vaste KPN lijn of InternetPlusBellen op te heffen en iets alternatiefs te zoeken. De telefoonkosten zouden in deze tijd juist goedkoper moeten worden in plaats van te verhoogd worden. Helaas hebben ook veel mensen hun adsl ook via de telefoonlijn, als men deze opheft kan men daarvoor naar Telfort omswitchen omdat men daarbij geen vaste telefoonlijn meer hoeft te betalen. (althans dit is niet zichtbaar verrekend in het tarief).

Geplaatst door: Robert ()

Als je héél véél belt, kun je dus beter Internet Extra nemen, dan bel je altijd onbeperkt voor €50. Of gewoon Alice of Telfort nemen.

Die laatste regel, over dat het opmerkelijk is dat KPN`s dochter Hetnet nog de oude tarieven hanteert, vind ik helemaal niet zo vreemd, aangezien er ook nog geen aanpassingen zijn gedaan aan de down en ups voor internet. Bovendien wordt het straks waarschijnlijk toch Telfort.

Geplaatst door: Pieter ()

Onvoorstelbaar dat ik als KPN InternetPlusBellen klant hier op Bellen.com moet lezen dat ik voor mijn binnenlandse gesprekken ineens geen 2,5, maar 3,5 cent per minuut moet betalen. Met de toenemende drang naar winstgroei kon een brief ter kennisgeving er bij deze verhoging van 40% (!!!) klaarblijkelijk ook niet meer vanaf...

Waar blijft OPTA? Hier zie je dus precies de gevolgen van het feit dat OPTA sinds kort KPN vrijlaat in haar tariefsaanpassingen... dat krijg je dus dit soort absurde verhogingen!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie