Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Vrouwen hebben moeite met mobieltje?

Leestijd: 2 minuten

Driekwart van de vrouwen heeft moeite met het gebruik van de mobiele telefoon. Zo'n 75 procent weet enkel hoe de basisdiensten werken, zoals bellen en sms'en. Dat blijkt uit Brits onderzoek volgens nieuwssite Nu.nl.

Hoeveel en welke vrouwen meegedaan hebben aan het onderzoek, wordt helaas niet vermeld. Volgens de onderzoekers is de onderontwikkelde gsm-kennis te wijten aan het feit dat vrouwen niet de moeite nemen gebruiksaanwijzingen door te lezen. Deze conclusie vindt Bellen.com op z'n zachtst gezegd twijfelachtig, althans in strijd met talrijke andere onderzoeken waarin aangetoond is dat eerder vrouwen dan mannen gebruiksaanwijzingen lezen! 

Zeventig procent van de vrouwen zou liever de hulp inroepen van de partner of kinderen, wanneer ze er niet meer uitkomt. Overigens roept niet alleen het mobieltje veel vragen op bij de gemiddelde (Britse?) vrouw. Ook andere gadgets zoals camera's en mp3-spelers worden vaak niet optimaal gebruikt door een gebrek aan kennis.

Mannen daarentegen willen alles weten over hun gadget. "Mannen spenderen uren aan het uitpluizen van de gebruiksaanwijzing, omdat ze het apparaat graag optimaal benutten", aldus het onderzoek.

Een feit is dat vrouwen een mobieltje eerder om het uiterlijk kiezen. Ze zien het graag als mode-accessoire. De fabrikanten en providers spelen daar aardig op in met speciale 'Lady phones', zoals Telfort die hierbij een gratis telefoonsieraad weggeeft. Sinds kort worden vrouwen ook op hun wenken bediend op de Toestelwijzer op Bellen.com. Wie 'Lady Phone' aanvinkt in de zoekfilter, krijgt een compleet overzicht van alle mobieltjes die speciaal voor deze categorie op de markt gebracht zijn. Enne.... zonder onderzoek verricht te hebben durven we te beweren dat de Nederlandse vrouw geen moeite heeft met het gebruik van deze mobiele telefoons. Zeker niet als de specificaties en de driedimensionale demo's bekeken worden!

Geactualiseerd: donderdag 28 mei 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie