Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Ga je naar Engeland op vakantie en moet je dan hoge telefoontarieven betalen?

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

brexit-header.jpgWie op vakantie gaat naar het Verenigd Koninkrijk hoeft voorlopig geen extra roamingkosten te betalen. Britten die in Nederland of andere Europese landen gebruikmaken van mobiel internet moeten wel meer betalen. Wat zijn de gevolgen van Brexit als je in Engeland gebruikmaakt van je mobiele telefoon?

Wat is roaming ook alweer?

Roaming betekent dat je in de EU je smartphone gebruikt zoals thuis, want je belt, sms't en internet gewoon uit je bundel. Tot 2017 moest je daarvoor extra roamingkosten betalen en kon bellen en internetten in het buitenland behoorlijk uit de klauwen lopen. Buiten de EU kan dat overigens nog steeds het geval zijn. Wat betekent het nu het Verenigd Koninkrijk uit de EU is gestapt? Moet je nou weer torenhoge tarieven betalen als je mobiel internet tijdens je vakantie in Engeland? Of blijft 'Roam Like at Home' voorlopig nog gelden? Hoe dan ook: zodra je de grens overgaat, moet je een sms'je van je provider krijgen om je erop te wijzen dat je aan het roamen bent en om je te herinneren aan de regels wat betreft "redelijk gebruik". 

Wat doen KPN, Vodafone en T-Mobile?

KPN zegt tegen Tweakers dat 'Roam Like at Home' blijft gelden in het Verenigd Koninkrijk, net als dat bij sommige andere landen buiten de EU gebeurt als IJsland en Zwitserland. Volgens woordvoerder Gerd De Smyter blijven de gemaakte afspraken met de mobiele operators uit het Verenigd Koninkrijk voorlopig gewoon gelden. Wat er in de toekomst gebeurt, weet KPN nu nog niet en zal mede afhangen van toekomstige onderhandelingen. "Dat is nu nog niet aan de orde." Vodafone laat desgevraagd weten dat er voorlopig geen roamingkosten aankomen als je naar het VK gaat. Mocht er in toekomst iets veranderen, dan brengt de provider klanten daarvan op de hoogte. T-Mobile heeft het volgende op de website staan:  

t-mobile-brexit-16-8-2021.PNG

Volgens Tweakers zijn de roamingtarieven wel aan het terugkeren voor Britten die naar Nederland of andere EU-landen reizen. 

Meer weten?  In deze landen kun je roamen tegen thuistarief

Geactualiseerd: maandag 16 augustus 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie