Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Voorkom negatief prepaidsaldo bij Simyo

door Jeanet Woldring

'Ik kreeg zojuist de schok van het jaar: het telefoonnummer via Simyo is geblokkeerd, omdat het saldo meer dan 100 negatief staat! Hoe kan dit in vredesnaam met een prepaid?' Dit is een van de reacties van ouders over een negatief prepaid saldo van hun kind. Waarom is dit mogelijk bij Simyo en hoe kun je het voorkomen?

Verbruiksgegevens met vertraging verwerkt

Bij Simyo worden de verbruiksgegevens met een vertraging verwerkt. Bijkomend voordeel is dat je je gesprek af kunt maken, nadeel is echter dat wanneer er erg veel data verbruikt wordt in een korte tijd, je tegoed inderdaad behoorlijk onder de 0 euro kan komen. Hóe het komt dat er op zo'n moment veel data wordt verbruikt kunnen wij helaas niet zien, zegt een moderator in het forum. 'Er worden enkel hoeveelheden en tijdstippen geregistreerd. Feit is wel dat smartphones erg veel data kunnen verbruiken.'

Internet op je mobiel uitzetten

Mocht je zeker willen zijn dat er geen data verbruikt wordt, dat kun je het beste de optie 'internet op je mobiel/MMS' uitzetten, adviseert Simyo.

Apps die verbruik bijhouden

Wat ook aangeraden wordt, is het installeren van een datateller app, die je verbuik op je telefoon bijhoudt. Sommige kunnen zelfs het internet op je toestel uitschakelen als een ingestelde limiet bereikt is. Je kunt daar bij Simyo geen rechten aan ontlenen, maar het zou een handig hulpmiddel kunnen zijn. Populaire datatellers apps zijn bijvoorbeeld My Data Manager en Data Usage (iPhone) My Data Manager en Data Usage  (Android), Belstatus en datateller Counters (Nokia).

Mijn kind mobiel en mijn puber mobiel

Misschien is het ook goed om met kinderen te praten over het internetgebruik op smartphones. Sommigen realiseren zich niet dat daar zomaar hoge kosten van komen, je zit niet achter de PC waar je maar wat rond kunt surfen. Op Digibewust zijn brochures te vinden voor ouders die zich willen verdiepen in de wereld van kinderen en pubers en mobiele telefoon en die willen weten hoe je ze het beste kunt begeleiden. Mijn kind mobiel ( (6-12 jaar) en Mijn puber mobiel (12+).

Prepaid mobiel internet goedkoper

Voor mensen die tóch graag willen internetten op hun prepaid mobiel, is Simyo nu wel voordeliger dan voorheen. Bovendien is er een maandbundel bij gekomen kun je nu kiezen uit een dagbundel en twee maandbundels. De grootste prepaid databundel kost sinds half augustus 7 euro voor 250 MB in plaats van 10 euro voor 200 MB. Verder is er een maandbundel bijgekomen van100 MB voor 4 euro per maand.

 

Prepaidgebruikers krijgen een downloadsnelheid van 1 Mbps en een uploadsnelheid van 0,386 Mbps. Buiten de bundel blijft de internetsnelheid* behouden en vraagt Simyo het standaardtarief van 10 cent per 100 KB. Om hoge roamingkosten te voorkomen, is prepaid internet niet mogelijk in het buitenland.
*Eind juli heeft Simyo de internetsnelheden verhoogd, voor zowel Sim Only als prepaid.
 

Gepubliceerd: vrijdag 30 augustus 2013
Geactualiseerd: vrijdag 29 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie