Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Voorkom dat je teveel betaalt voor nieuwe smartphone

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Op zoek naar een nieuw mobiel abonnement met toestel? Dan is de kans groot dat je teveel betaalt voor de telefoon. De grote telecomaanbieders verstoppen hun toestelkosten in het abonnement. Dat mag niet volgens de Consumentenbond. Gelukkig doen Ben, hollandsnieuwe, Telfort en Tele2 het goed en binnenkort gaat ook T-Mobile de toestel- en abonnementskosten scheiden. 

Voor de grote providers als KPN en Vodafone is er dus werk aan de winkel volgens de consumentenorganisatie. Hieronder drie  tips om te voorkomen dat je teveel betaalt voor het toestel. 

1. Gratis is vaak duurder
Val niet voor een 'gratis' telefoon. Het dure bijbehorende abonnement maakt de aanbieding uiteindelijk vaak juist duurder dan wanneer je het toestel los zou kopen met een sim only abonnement. Bellen.com heeft daar vaker op gewezen:

2. Vergelijk met sim only
Vergelijk de prijs van het abonnement met al dan niet gratis toestel met die van dezelfde (of meest vergelijkbare sim only variant, eventueel van een andere provider. Is er verschil? Tel dat bij de toestelprijs op, dan pas weet je wat het toestel echt kost.

3. Kies een van de kleine providers
Kies een van de kleine providers als je duidelijkheid wilt. Ben, hollandsnieuwe, Tele2 en Telfort scheiden de toestelprijs van het abonnement. Zeer binnenkort is T-Mobile ook transparanter waardoor het een koud kunstje is om te achterhalen wat het toestel kost.

Geactualiseerd: donderdag 8 januari 2015

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.