Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Voordelig bellen tijdens de wintersport (1)

4 reacties

Sta je binnenkort op de piste en wil je jouw familie en vrienden vanuit de witte wereld laten weten welke superafdalingen je maakt? 

Als je mobiel belt vanuit een EU land, dan betaal je vergeleken met vorig jaar tot maar liefst 60 % minder. Bel je echter vanuit een niet-EU land (zoals Zwitserland), dan kan het nog steeds behoorlijk in de papieren lopen. Dat geldt bijvoorbeeld ook als je je Nederlandse metgezellen op een nabijgelegen berg in Frankrijk wilt laten weten dat je een supersonische zwarte pukkelpiste gevonden hebt! 

Er zijn gelukkig ook manieren om je belbudget binnen de perken te houden. Hier alvast een paar tips, voor als KPN of Vodafone je provider is. In een volgend artikel komen de andere operators en alternatieven aan bod. 

KPN EU voordeelbellen
Met KPN EU Voordeelbellen kun je  voordeliger bellen in de EU. Je kunt je aanmelden door gratis te bellen naar 1330 als je een abonnement hebt van KPN.

Wat kost bellen met KPN EU Voordeelbellen?
Voor € 0,25 per minuut kun je vanuit alle landen in de EU bellen naar:
- alle nummers in Nederland, met uitzondering van 0800- en 0900-nummers
- alle nummers binnen een EU land, met uitzondering van 0800- en 0900-nummers
- alle nummers van andere EU landen, met uitzondering van 0800- en 0900-nummers
- Je betaalt een starttarief van € 0,99
- Gebeld worden binnen de EU kost € 0,25 per minuut
- Voor data verbruik binnen de EU geldt een tarief van € 11,90 per Mb
- Voor SMS-en, data gebruik en bellen vanuit de rest van de wereld gelden de normale tarieven

Vodafone Passport
Met Vodafone Passport kun je in 42 landen extra voordelig bellen en gebeld worden. Je betaalt daar alleen je ThuisTarief plus € 0,79 per gesprek. En word je gebeld, dan betaal je alleen € 0,79 per gesprek, hoe lang je gesprek ook duurt. Op de andere netwerken in de Passport landen geldt de Passport tariefstructuur met een starttarief van 99 ct (i.p.v. 79ct.) Je zet het gemakkelijk aan via My Vodafone.

Meer tips: Vakantiebellen.com voor bellen en internetten vanuit het buitenland

Reacties (4)

Geplaatst door: Elisabeth ()

Voor een "objectieve" site zoals Ben propageert te zijn vind ik het gebruik van het woord "voordelig" volstrekt prematuur. Het lijkt of de bevolking hiermee massaal gehersenspoeld moet worden...
Met het gebruik van dergelijke woorden geeft Ben een bepaalde kleuring aan het geheel welke de telecomaanbieders zeker niet onwelgevallig zal zijn....

Geplaatst door: Rien ()

Dag Karel,

Ik zou gaarne in de uitingen van Ben ook het woord VOORDELIG vervangen zien door MINDER DUUR. Ik vraag me af of het woord "voordelig" gesponsord wordt door de grote telecomgiganten die nog steeds op ongegeneerde wijze hun zakken lopen te vullen.
Het is schande dat we in een verenigd Europa nog steeds een buitenlandtarief moeten betalen om te bellen. Wij worden nog steeds genaaid waar we zelf bij zijn. Advies: Beperk het buitenlandbellen en ga ter plaatse naar een postkantoor om te bellen.

Geplaatst door: Jaitse ()

geldt KPN voordeelbellen ook in Zwitserland? volgens de inleiding van dit bericht is het namelijk een alternatief voor duur bellen in een niet-EU land als Zwitserland, maar bij de voorwaarden staat dat het alleen binnen de EU geldt??
slimmer lijkt me KPN te boycotten en een abonnement bij Vodafone of Orange te nemen waar de EU-tarieven ook gelden voor Zwitserland.

Geplaatst door: karel ()

Voordeliger bellen?
Iets minder duur bellen!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie