Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Minder dan één miljoen ouderwetse vaste telefoonlijnen

door Jeanet Woldring 1 reactie

Voor het eerst zijn er minder dan één miljoen aansluitingen met een traditionele vaste telefoonlijn. Dit blijkt uit de Telecommonitor over het eerste kwartaal van 2016 van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Overstappen naar bellen via breedband

Bestuurslid ACM Henk Don: 'We zien dat consumenten vooral overstappen van een traditionele vaste telefoonlijn naar bellen via een breedbandverbinding. Zo’n telefoonverbinding krijgen consumenten vaak voordelig aangeboden in combinatie met internettoegang van hun telecomprovider.'

Alles-in-één-bundels onverminderd populair

Op dit moment maken 6,3 miljoen huishoudens in Nederland gebruik van een alles-in-één bundelpakket bij een telecomprovider. In zo’n bundel worden drie of vier producten gecombineerd, meestal internet, tv en vast bellen. Steeds vaker wordt ook mobiele telefonie toegevoegd, omdat providers dan aantrekkelijke kortingen bieden.

Volgens de toezichthouder is het aantal bundels met drie producten in het eerste kwartaal van 2016 met 5 procent gegroeid ten opzichte van een kwartaal eerder. Het aantal bundels met vier producten is in het eerste kwartaal 2016 zelfs met 11 procent gestegen. Inmiddels is 84 procent van de vaste telefoonlijnen onderdeel van een bundel.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: Ed ()

Me ouders gebruiken geen Internet
Maar hun ziin via Internet en telefonie
Goed koper uit met onbeperkt bellen
Via een andere provider . Dan Anneloog waar je aan kpn vast zit

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie