Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Minder dan één miljoen ouderwetse vaste telefoonlijnen

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Voor het eerst zijn er minder dan één miljoen aansluitingen met een traditionele vaste telefoonlijn. Dit blijkt uit de Telecommonitor over het eerste kwartaal van 2016 van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Overstappen naar bellen via breedband

Bestuurslid ACM Henk Don: 'We zien dat consumenten vooral overstappen van een traditionele vaste telefoonlijn naar bellen via een breedbandverbinding. Zo’n telefoonverbinding krijgen consumenten vaak voordelig aangeboden in combinatie met internettoegang van hun telecomprovider.'

Alles-in-één-bundels onverminderd populair

Op dit moment maken 6,3 miljoen huishoudens in Nederland gebruik van een alles-in-één bundelpakket bij een telecomprovider. In zo’n bundel worden drie of vier producten gecombineerd, meestal internet, tv en vast bellen. Steeds vaker wordt ook mobiele telefonie toegevoegd, omdat providers dan aantrekkelijke kortingen bieden.

Volgens de toezichthouder is het aantal bundels met drie producten in het eerste kwartaal van 2016 met 5 procent gegroeid ten opzichte van een kwartaal eerder. Het aantal bundels met vier producten is in het eerste kwartaal 2016 zelfs met 11 procent gestegen. Inmiddels is 84 procent van de vaste telefoonlijnen onderdeel van een bundel.

Geactualiseerd: vrijdag 29 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.