Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Voipen mag met Vodafone Zorgeloos Internet Totaal

door Jeanet Woldring

Consumenten die graag op hun mobiele telefoon van Skype gebruik willen maken, mogen dat met de nieuwe 'Zorgeloos Internet Totaal Blox' via het Vodafone-netwerk. Vodafone heeft daartoe een nieuwe Internet Blox gelanceerd die mobiele VoIP telefonie toestaat.

Wat is Zorgeloos Internet Totaal?
Met 'Zorgeloos Internet Totaal' kunt u binnen Nederland op het internet vrijwel onbeperkt surfen, chatten en e-mailen op uw mobiele telefoon, dat wil zeggen dat het datagebruik niet regelmatig tien keer zoveel (of meer) per maand mag zijn dan het gemiddelde datagebruik van alle gebruikers. Daarnaast kunt u gebruik maken van VoIP, wat niet toegestaan is bij de normale Zorgeloos Internet Blox, die Vodafone aan zijn klanten aanbiedt voor 9,50 euro per maand.

Wat kost het?
Wat  opvalt is dat de nieuwe Blox bij alle sim only abonnementen én de goedkope basis abonnementen (t/m € 22,50 per maand) € 34,50  extra kost, terwijl er bij de duurdere abonnementen slechts € 14,50 bovenop het maandbedrag komt. 

Voorwaarden
De nieuwe Blox van Vodafone heeft verder dezelfde voorwaarden als de normale 'Zorgeloos Internet Blox',  Gebruikers mogen dus nog steeds niet een laptop of pc aan hun telefoon hangen om deze als modem te gebruiken. Mocht u geen gebruik willen maken van deze bundel maar wel van VoIP via het Vodafone-netwerk, dan zult u 75 cent per 15 minuten moeten betalen.

Tweede Kamer wil van VoIP-verbod af
Afgelopen voorjaar barstte de discussie los rondom het gebruik van mobiele VoIP-diensten zoals van Skype. Aanleiding was dat VoIP alleen toegestaan is bij T-Mobile via de iPhone. Via Skype bellen zou veel goedkoper zijn dan via gewone spraakbundels. Veel operators zouden inkomstenverlies vrezen en het gebruik er van daarom verbieden. Staatssecretaris Heemskerk liet desgevraagd aan de Tweede Kamer weten niet van plan te zijn operators te verplichten tot het toestaan van mobiele VoIP. Wel wil hij dat operators duidelijker zijn over wat op dit gebied wel of niet mogelijk is.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie