Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Voicemail in het buitenland nog NIET gratis

door Jeanet Woldring

Het ontvangen en afluisteren van voicemailberichten in het buitenland moet gratis zijn, als het aan het Europees Parlement ligt. Toch zult u nog een jaar lang moeten  betalen voor een voicemailbericht als u in een andere lidstaat bent. Pas op 1 juli 2010 treedt deze maatregel in werking. En niet per1 juli aanstaande zoals diverse media ons wilden doen geloven.

Voicemail nog niet gratis
Voicemail ontvangen in het buitenland wordt gratis. Dit is een van de maatregelen waarover het  Europees Parlement en de Europese Raad van Ministers het eens zijn geworden, schreven we begin mei. Maar wanneer? Is de ingangsdatum nu 1 juli 2009 of 1 juli 2010? 

Twee maanden geleden stelden  we vragen over dit onderwerp aan PvdA-Europarlementariër Jan Cremers. Tot begin deze week ontvingen we onbevredigende antwoorden van zijn assistent. Mogelijke oorzaak: Cremers heeft  zijn werk als EP-lid beëindigd als gevolg van de uitslag van de Europese verkiezingen. Kennelijk was het moeilijk om te achterhalen wat de exacte ingangsdatum is.

Aannemelijk is dat het Parlement, de Europese Commissie en de Europese telecomministers het niet eens geworden zijn. Naarstig speurwerk leidde tot de conclusie dat het nog een jaar duurt voor de 'voicemailmaatregel' in werking treedt.

Hoe zit het met voicemail als u in het buitenland bent?
Veel vakantiegangers zijn er helaas nog steeds niet van op de hoogte dat voicemail voor veel kosten kan zorgen. 

In het buitenland betaalt u, anders dan in Nederland, ook als iemand uw voicemail inspreekt. Als iemand u in het buitenland belt en uw voicemail bereikt, dan betaalt u het internationale tarief voor het inkomende gesprek én het internationale tarief voor het doorschakelen (terug) naar uw voicemailbox in Nederland. 

Zet uw voicemail voor vertrek daarom uit! Hoe dit moet, leest u op Vakantiebellen.com onder het kopje 'Voicemail' bij de betreffende provider. Alleen voor T-Mobile abonnees, Vodafone klanten en prepaidklanten van KPN is het ontvangen van voicemail gratis (maar niet het afluisteren). 

Moet u tòch dringend bereikbaar zijn en gaat u uw voicemail afluisteren in het buitenland, dan worden de gesprekskosten vanuit het betreffende land naar Nederland in rekening gebracht.

Ontvangt u in het buitenland een niet-dringende oproep, stuur dan een sms naar de verzender met de vraag om de boodschap via die weg door te sturen. Dat is een stuk goedkoper. Een sms ontvangen in het buitenland kost u niets. Een sms versturen vanuit het buitenland kost gemiddeld 50  à  75 cent. Binnen Europa mag een sms vanaf 1 juli nog maximaal 13 cent kosten. 
 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie