Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Voicemail in buitenland gratis bij Vodafone

 

Het ontvangen van voicemailberichten op de mobiele telefoon in het buitenland is sinds deze week gratis voor Vodafone klanten. Dit geldt voor alle abonnees, ook voor prepaid klanten, inclusief Z11. Vodafone wil hiermee voorkomen dat klanten onverwacht kosten maken voor bellen in het buitenland. 

Met het gratis afleveren van voicemailberichten in het buitenland wil Vodafone meer transparantie en prijsverlagingen van mobiele beltarieven in het buitenland bieden. Dit is in lijn met de oproep van de Europese Unie, die al jaren strijdt voor lagere internationale tarieven.
 

Hiermee volgt de operator T-Mobile die sinds vorig jaar juli het ontvangen van voicemail in het buitenland niet meer doorberekent aan abonnees. Prepaidklanten van T-mobile moeten echter nog steeds betalen. Bellers zonder abonnement zijn in dit opzicht juist weer beter uit bij KPN en Hi die aan prepaidklanten gratis voicemail berichten aflevert in het buitenland.

Wie betaalt wat voor voicemail in het buitenland?
Voor velen is het niet duidelijk wie wat betaalt in het buitenland. Op onze speciale website voor bellen in het buitenland Vakantiebellen.com is de eerste tip* om uw belbudget binnen de perken te houden: voicemail uitzetten! Voicemail kan in het buitenland namelijk voor veel kosten zorgen.  

 

Als iemand uw voicemail inspreekt, betaalt u de kosten vanaf de Nederlandse grens tot de plaats waar u op dat moment bent.

En de kosten vanaf het buitenland weer terug naar uw voicemail in Nederland [figuur route A].

Voor voicemail afluisteren geldt hetzelfde als voor bellen in het buitenland [fig. route B].  

Voicemailkosten in het buitenland bij de grote aanbieders
Van de mobiele aanbieders is Vodafone nu de enige aanbieder die gratis voicemail berichten aflevert in het buitenland aan zowel prepaidklanten als abonnees. Telfort en Orange zijn de enigen die voor beide categorieën bellers kosten berekent.

 Voicemail ontvangen gratis? abo  prepaid 
 KPN   nee  ja
 Hi  nee  ja nee
 T-Mobile  ja  nee
 Telfort  nee  nee
 Orange  nee  nee
 Vodafone  ja  ja

Update 4-4-2007: Prepaidklanten van Hi ontvangen voicemail niet gratis!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie