Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vodafone wijzigt prepaid tarieven

4 reacties

Vodafone maakt het per 12 november aantrekkelijker voor prepaidklanten.  Vanaf nu geldt een nieuwe geldigheidsduur van het beltegoed, een nieuw tariefsplan én Zorgeloos Internet Blox. 

Zo wordt elke prepaid opwaardering vanaf 20 euro direct beloond met 15 gratis belminuten of 50 gratis sms berichten. Voor het nieuwe tariefsplan ‘Prepaid Meerwaarderen’ gelden bovendien lagere tarieven. Daarnaast verlengt Vodafone de geldigheid van alle opwaardeertegoeden naar 12 maanden. Ook wordt de Zorgeloos Internet BloX voor prepaid klanten geïntroduceerd.

'Meerwaarderen'
Het nieuwe ‘Vodafone Prepaid Meerwaarderen’ geeft Vodafone klanten ongeacht de hoogte van het bedrag waarmee het beltegoed opgewaardeerd wordt lagere bel- en sms-tarieven. Bellen kan  voor 30 cent per minuut, SMS berichten kunnen verzonden worden voor 9 cent per bericht. Normaal kost één minuut bellen tussen de 29 en 35 cent (afhankelijk van het tariefsplan) en een sms tussen de 9 en 25 cent. Bij een verbruik van 20 euro per maand levert de tariefsverlaging in combinatie met de gratis extra’s een besparing op tot zo’n 30%. Prepaidklanten bellen dan voor 24 cent per minuut of sms-en voor 7 cent per bericht. De klant kan zelf kiezen tussen 15 belminuten of 50 sms’jes en kan zijn keuze tussentijds altijd wijzigen.

 Geldigheid beltegoed weer naar 12 maanden
Hiernaast verhoogt Vodafone de geldigheid van alle tegoeden terug naar 12 maanden. Nu is, afhankelijk van het bedrag waarmee de Vodafone klant zijn beltegoed opwaardeert, het beltegoed tussen de 3 en 12 maanden geldig. Tot vorig jaar was de geldigheidsduur van het beltegoed ook standaard 12 maanden, waarmee Vodafone de kortere geldigheid nu weer ongedaan maakt.* Deze wijziging zal met name de 'weinigbellers' als muziek in de oren klinken!

Zorgeloos Internet BloX nu ook voor prepaid
Voor Vodafone prepaid klanten wordt het vanaf nu ook mogelijk om gebruik te maken van het 'Zorgeloos Mobiel Internet BloX'. Daarmee kan voor 9,50 euro per maand 'zorgeloos' gebruik gemaakt worden van mobiel internet. Het Zorgeloos Mobiel Internet BloX mag alleen gebruikt worden voor mobiel internet op een mobiele telefoon. Het koppelen van een laptop aan de telefoon alsmede het gebruiken van VoIP diensten is niet toegestaan. Daarnaast geldt een zogenaamde "fair use policy". Indien Vodafone prepaidklanten meer dataverkeer verbruiken dan "10x gemiddeld", d.w.z. zo'n 200-300 MB per maand, behoudt Vodafone zich het recht voor de klant te waarschuwen of de internet dienst te beëindigen. 

De nieuwe geldigheid, het nieuwe tariefsplan "Meerwaarderen" en de Zorgeloos Mobiel internet BloX gaan in vanaf maandag 12 november 2007 en zijn beschikbaar voor zowel bestaande als nieuwe prepaid klanten van Vodafone.

* Zie ook: Prepaid beltegoed en Mobiel Internetten 

Reacties (4)

Geplaatst door: Alfred Terpstra ()

Goeden dag,

gemiddeld ben ik een week of 6 in Oostenrijk en zou willen vragen wat voor mij het voordeligst is. Ik bel nu met een abbonement maar vraag me af of ik niet beter een prepay abbonement in Oostenrijk kan nemen. (bellen en gebeld worden).

Groet Alfred

Geplaatst door: hans ()

Wat wel belangrijk is om te weten voor prepaid bellers: de optie 3 minuten betaald bellen en de rest van het uur gratis vervalt. Deze toch interessante optie staat ook niet meer op hun site. Nadat ik hierover belde met klantenservice hebben ze deze dienst weer geactiveerd. Je moet er dus zelf achteraan !!
Aan de ene kant lijkt het meerwaarderen aantrekkelijk maar aan de andere kant wordt een andere dienst gewoonweg - zonder enige vorm van communicatie hierover - weggehaald. Dus je bent gewaarschuwd!

Geplaatst door: Roland ()

Bij Vodafone is ooit begonnen (toen nog Libertel IZI) met een half jaar geldigheid. Zij gingen later pas over naar 1 jaar. De KPN had het later ook op 1 jaar geldigheid gezet. KPN was de eerste die het later weer naar 6 maanden zette. Vodafone volde later daarop. Lowcall en Orange kennen een onbeperkte beltegoed zonder voorwaarden.

Geplaatst door: L.N. van Woersem ()

Blij dat geldigheid weer 12 maanden is want ik was van plan vqan leverancier te veranderen

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie