Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Vodafone wijzigt geldigheidsduur prepaid

Leestijd: 2 minuten

Vodafone heeft deze week plotseling de geldigheidsduur van het prepaidtegoed gewijzigd. Sinds 3 juli  staan de nieuwe termijnen die bij de verschillende opwaardeerbedragen horen op de website van de mobiele aanbieder.

De geldigheid van het prepaidtegoed is voortaan afhankelijk van de hoogte van het bedrag waarmee het tegoed wordt opgewaardeerd én de methode die gebruikt wordt om op te waarderen. Er zijn nu drie termijnen: een kwartaal, een half jaar en een jaar.

De geldigheidsduur van het beltegoed is afhankelijk van de aanbieder en is de afgelopen jaren vaak gewijzigd, zo staat op Bellen.com's informatiepagina over prepaid. In een korte terugblik wordt vermeld dat Vodafone al heel lang een geldigheidsduur van een jaar hanteert, maar daar komt nu dus verandering in.

Er is zeker geen sprake van een zogenaamde 'verbeterde houdbaarheidsdatum', want wie in het vervolg voor tien euro online opwaardeert, kan daar slechts drie maanden gebruik van maken. Het minimumbedrag van tien euro is overigens alleen beschikbaar voor deze opwaardeermethode. Het online opwaarderen wordt wel 'gewaardeerd' door Vodafone, want de prepaidklant krijgt hierbij tijdelijk tien procent gratis extra beltegoed.

Bij twintig of  dertig euro is de geldigheidsduur een half jaar en wie in één keer voor veertig of vijftig euro opwaardeert, mag er een jaar over doen. Anders gezegd: jaarlijks is de Vodafone prepaidklant minimaal veertig euro kwijt. Voorheen was het minimumbedrag tien euro per jaar, slechts goed voor iemand die wel héél weinig belt en voornamelijk alleen bereikbaar wil zijn! 

Degene die mobiel opwaardeert, is in alle gevallen van een geldigheidsduur van een half jaar verzekerd. Dezelfde duur geldt voor de opwaardeerwijze via de Rabofoon, creditcard of met opwaardeerbon/kaart. De bedragen van vijftig en zestig euro zijn niet bij alle methoden mogelijk. 

Via de Vodafone Prepaid Infolijn kan de geldigheid van het tegoed altijd opgevraagd worden. Tevens krijgt men bij iedere opwaardering een sms-bericht met informatie over de hoogte en geldigheid van het prepaid tegoed. Wanneer men opwaardeert met verschillende methodes en bedragen, krijgt het prepaidtegoed automatisch de langste geldigheid.

Zie voor de geldigheidsduur van het prepaidtegoed van de overige aanbieders: Tariefvergelijking en Belwijzer Mobiel

Geactualiseerd: vrijdag 29 mei 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie