Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vodafone verlaagt tarieven en breidt Passport uit

3 reacties

Telecomaanbieder Vodafone laat met ingang van woensdag 29 augustus het zogeheten eurotarief ingaan. Bovendien maakt de operator haar eigen tariefplan voor buitenland bellen 'Vodafone Passport' voordeliger en geldig in 42 landen.

Eurotarief een maand eerder
Met ingang van vandaag kunnen de bijna 4 miljoen klanten nu het eurotarief gebruiken voor bellen en gebeld worden binnen de Europese Unie. Vodafone voegt hier zelf ook Zwitserland aan toe. Haar klanten kunnen nu net als bij KPN, Hi, Telfort, T-Mobile en Orange voor 58 cent per minuut bellen en voor 29 cent per minuut gebeld worden. Hiermee laat Vodafone het eurotarief één maand eerder ingaan dan de verplichte datum die de EU heeft bepaald. T-Mobile liet de eurotarieven op 12 augustus al ingaan en Telfort gisteren voor prepaidklanten.

Vodafone Passport: verlaging starttarief en uitbreiding landen
Daarnaast is het starttarief van Vodafone Passport verlaagd van 99 naar 79 cent. Met Vodafone Passport bellen Vodafone klanten in het buitenland tegen het thuistarief plus een eenmalig starttarief. Ook is het aantal landen met tien uitgebreid: de gehele EU + 16 andere landen. Hierdoor kun je nu in 42 landen bellen voor het zogeheten thuistarief plus 79 cent per gesprek. En word je gebeld, dan betaal je alleen 79 cent, ongeacht de duur van het gesprek. Dit geldt niet alleen voor abonnees, maar ook voor prepaid. In het oog springende nieuwe Passport landen zijn bijv. Noorwegen en IJsland. Een volledig overzicht van tarieven en Passport-netwerken vindt u op Vakantiebellen.com. 

Vodafone Passport of Eurotarief?
Voor Vodafone klanten die Passport geactiveerd hebben,  gelden automatisch de nieuwe Vodafone Passport tarieven. Anderen krijgen automatisch het eurotarief. Wie Vodafone Passport wil hebben, kan  een gratis sms sturen naar 4000 met ''Passport Aan''. Wie daarentegen liever over wil stappen naar het eurotarief, sms-t ''Passport Uit'' naar 4000.

Voert u voornamelijk zeer korte gesprekken in Europa (korter dan 3 minuten), dan is het eurotarief voordeliger. Voorbeeld: u belt als Passport abonnee 3 minuten vanuit Frankrijk naar Nederland. U betaalt daarvoor 3 x 25 cent (minuuttarief) + 79 cent (starttarief)= 154 cent. Zonder Passport betaalt u 3 x 58 cent= 174 cent. Onderstaande tabel laat de verschillen zien (in eurocenten) voor het bellen vanuit Frankrijk naar Nederland, zowel voor abonnees als prepaidbellers.  Voor laatstgenoemde categorie geldt 29 cent per minuut (VeelBellen) als thuistarief.

Stel, u bent op vakantie in Frankrijk en belt 5 minuten naar Nederland. U belt dan 42 procent goedkoper als u Passport geactiveerd heeft. Voorwaarde is wel dat u via het Vodafone Partner netwerk belt!  Wanneer u gebeld wordt in Frankrijk, bent u zelfs 267 procent voordeliger uit. Althans, wanneer de beller uit Nederland u tien minuten aan het 'lijntje' houdt.

bellen vanuit Frankrijk

 1 min.  2 min.  3 min.  5 min.
Passport (abo/prepaid)   104/108  129/137  154/166  204/224
Eurotarief (abo/prepaid)    58/58  116/116  174/174  290/290

Reacties (3)

Geplaatst door: Peter ()

Dennis,
Indien de voorwaarden of tarieven verslechteren voor de consument, kan deze het contract opzeggen! Maar een verbetering voor de consument is geen reden voor opzegging. Je gaat er zelf op vooruit.

Geplaatst door: henk ()

In navolging van het Europese besluit om de tarieven voor bellen vanuit en gebeld worden binnen EU landen aan te passen, heeft LowCall per 30 augustus 2007 deze tarieven gewijzigd.
Een forse tariefsverhoging voor de Europese landen die niet binnen de Europese Unie vallen! Vroeger kostte bellen/gebeld worden 1.15 per minuut in Zwitserland en Noorwegen bijvoorbeeld, maar nu betekent dat dus dat het 1.75 per minuut is geworden...Dat is dus een flinke prijsstijging. Lijkt me niet helemaal de bedoeling van de Europese Commissie! Is Lowcall de enige die zo triggy omgaat met het Europese besluit?

Geplaatst door: Dennis ()

Betekend dit toevallig dat de voorwaarden dan aangepast zijn en dat je je abonnement kunt opzeggen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie