Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vodafone verlaagt roamingtarieven mobiel internet

Vodafone heeft zijn consumenten roamingtarieven voor internet op de mobiel sterk verlaagd. In 42 landen betalen Vodafone klanten - die gratis Passport hebben geactiveerd - 85% minder dan het standaardtarief. Dit laat Vodafone vandaag via een persbericht weten.

Per 21 januari verlaagde het telecombedrijf de sms-tarieven voor het buitenland. Ook internetten op je mobiel wordt voordeliger  (lees: minder duur), schreven we toen op Bellen.com

Per 20 kB berekent Vodafone nu 5 eurocent, dat is € 2,50 per MB* plus een starttarief van 79 eurocent per sessie. De nieuwe tarieven zijn bovendien geldig op alle netwerken binnen die Passportlanden. Hiermee introduceert Vodafone naar eigen zeggen een ongeëvenaard prijsniveau, dat het gebruik van internet op de mobiele telefoon ook in het buitenland sterk zal stimuleren. Vergelijk: per MB vraagt Telfort € 5,95 - T-Mobile € 9,00 - KPN € 11,90 - Orange € 15,00. Vergelijk alle buitenlandtarieven op Vakantiebellen.com.

Met de komst van 'flat fee' abonnementen zijn de kosten binnen Nederland geen issue meer en begint mobiel internet een vanzelfsprekendheid te worden, aldus de baas van Vodafone Nederland. "Wij willen dat onze klanten op de wintersport, de voorjaarsvakantie of welke buitenlandse trip dan ook kunnen blijven profiteren van dit gemak. Door datagebruik onder te brengen bij Vodafone Passport, profiteren de 1,5 miljoen bestaande Vodafone Passport klanten in 42 landen automatisch van deze voordelen."

Vodafone Passport bestaat sinds 2005. Het is een gratis dienst met lagere beltarieven in 42 landen. De Vodafone Passport-formule is nu uitgebreid met datagebruik,  waardoor zowel abonnees als prepaidklanten in het buitenland goedkoper met hun mobiel kunnen internetten of mailen.

* Lees hier wat je allemaal kunt doen met 1 MB

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie