Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vodafone verlaagt roamingtarief mobiel internet

Vodafone heeft het tarief voor mobiel datagebruik in het buitenland fors verlaagd. Klanten met een Zorgeloos Internet BloX betalen nu in het buitenland geen 59 maar 15 cent per 20 KB. Oftewel € 7,50 per MB in plaats van het schrikbarend hoge bedrag van € 29,50 per MB, waardoor vakantiegangers verrast werden met torenhoge rekeningen na het mobiel internetten in het buitenland. 

Meer mobiel internet
Vodafone geeft aan dat klanten steeds vaker hun mobiel gebruiken om te internetten, ook in het buitenland. Guy Laurence, directeur van Vodafone Nederland vindt het daarom voor de hand liggend om de tarieven te verlagen én transparanter te maken. "Met deze ongeëvenaarde prijsstelling en de introductie van de Data Calculator toont Vodafone zich wederom leider in de markt van roaming," legt hij in het persbericht uit.

Vodafone vaak primeur
Hiermee is Vodafone inderdaad de eerste mobiele operator in Nederland die de data roamingtarieven voor consumenten zo substantieel verlaagt. De nieuwe tarieven zijn geldig op alle 42 zogeheten 'Vodafone Passport' netwerken. Op onze speciale vergelijkingssite Vakantiebellen.com zullen de verlaagde datatarieven een dezer dagen ingevoerd worden.*
 
Twee jaar geleden liep het telecombedrijf voorop met het verlagen van de tarieven voor bellen in het buitenland met de introductie van "Vodafone Passport". Konden vakantiegangers toen voordelig bellen in 19 landen, inmiddels is dat uitgebreid tot 42.

Vijf jaar geleden (!) al bood Vodafone in Nederland als eerste haar klanten de mogelijkheid om ook in het buitenland gebruik te maken van mobiel internet.

Dataverbruik inzichtelijker

   

Om de kosten van dataverbruik inzichtelijker te maken heeft Vodafone een handig online hulpmiddel ontwikkeld. Deze zogeheten Data Calculator geeft mobiel internetters een indicatie van het aantal 'bytes' dat verbruikt wordt. Zo kan het aantal te bezoeken websites, te versturen e-mails, te downloaden foto's of bijvoorbeeld ringtones aangegeven worden. De Data Calculator vertaalt dit automatisch naar aantal MB's, waardoor men veel beter inzicht krijgt in de hoeveelheid dataverkeer en dus de kosten. Zo kan men ongeveer 10 internetpagina's bekijken en 10 e-mails versturen voor 1 MB. Anders gezegd: een e-mailtje in het buitenland kost ongeveer 75 cent. Voor het bekijken van video's rekent de calculator 5 MB, maar over het verbruik van muzieknummers laat Vodafone ons in het ongewisse...

* UPDATE: Oplettende bezoekers zullen constateren dat het tarief per MB op Vakantiebellen.com niet gewijzigd is. Er staat nog steeds € 29,50 per MB en dat blijft ook zo. Dat komt omdat de lagere tarieven enkel gelden op de voordeelnetwerken van Vodafone en enkel voor Vodafone klanten met een Zorgeloos Internet BloX. Anderen betalen nog steeds 59 cent per 20 KB oftewel € 29,50 per MB. Tip: Wie geen Zorgeloos Internet Blox heeft en toch een dagje mobiel wil internetten in het buitenland, kan beter gebruikmaken van de Data Dagbundel op Reis voor 12 euro per dag voor 50 MB. De Dagbundel is beschikbaar in de meeste landen in Europa en in een aantal landen daarbuiten.

Zie ook: 
Vodafone verlaagt tarieven en breidt Passport uit 
Vodafone met Eurotarief per 29 augustus
 
Vodafone verlaagt datatarieven buitenland
Vodafone met prepaid mobiel internet

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie