Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Vodafone verlaagt buitenlandtarieven mobiel internet

door Jeanet Woldring

Per 1 december gaat Vodafone als eerste provider de kosten voor internet op de mobiel in Europa drastisch verlagen. Tegen betaling van een klein extra bedrag kunnen klanten hun binnenlandse datategoed in 16 Europese landen gebruiken. Dat meldt de provider vandaag via een persbericht. 

Dataverbruik verdrievoudigd
Het mobiele dataverbruik van Vodafone klanten is het afgelopen jaar verdrievoudigd ten opzichte van vorig jaar. Het internationale mobiele dataverbruik is verdubbeld en daarmee dus minder hard gestegen dan het nationale verbruik. 

Gebruik uit binnenland bundel
Met ‘Internet op Reis’ kunnen consumenten voor 2 euro per dag tot 35 MB en voor 5 euro per maand tot 1 GB uit hun nationale bundel in 16 Europese landen gebruiken. Zakelijke klanten kunnen voor een tarief van 2 euro per dag of voor 5 euro per maand extra de databundel behorende bij hun nationale abonnement in 16 Europese landen gebruiken. 

Ter vergelijking: nu betaalt men 10 euro per week voor een buitenland databundel van 25 MB en meerverbruik is 1 euro per MB (straks 30 cent). Daarnaast is er een 25 MB variant  die 3 dagen geldig is voor 5 euro. Deze databundels zijn overigens geldig in 42 landen. Zie voor meer informatie onze speciale site Vakantiebellen.com.

Online inzicht
Vodafone geeft verder online inzicht en controle over het dataverbruik en een waarschuwing per sms als 90% van de limiet bereikt is.

Per dag of per maand
De dagvariant is bedoeld voor mensen die slechts een paar dagen of een lang weekeinde naar het buitenland gaan en de maandvariant is voor frequente internationale reizigers of mensen die langere tijd in het buitenland verblijven. Bij de dagvariant betaalt de klant alleen als er werkelijk dataverkeer heeft plaatsgevonden. Voor prepaid is er een dagbundel van 2 euro voor 20 MB beschikbaar. 

Volgens Vodafone zijn  de aangeboden volumes  ruim voldoende voor de gemiddelde gebruiker. Voor 35 MB kan een smartphone gebruiker circa 350 e-mails versturen, 70 mobiele internet pagina’s bezoeken of 30 foto’s uploaden op zijn of haar sociale netwerk.

Geldigheid
‘Internet op Reis’ is in 16 Europese landen geldig: België, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Luxemburg, Malta, Oostenrijk, Portugal, Roemenië, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. In deze landen vindt momenteel 80% van het internationale dataverkeer van Vodafone klanten plaats.

Meer informatie en voorwaarden staan per 1 december op Vakantiebellen.com 

Gepubliceerd: maandag 29 november 2010

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie