Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Vodafone verlaagt buitenlandtarieven bellen en internetten

door Jeanet Woldring

Vanaf 1 juli verlaagt Vodafone de tarieven voor bellen en internetten in het buitenland. Net als bij alle andere operators komt er dan ook standaard een datalimiet, vanwege EU regelgeving.   Eerder maakte T-Mobile de nieuwe tarieven bekend. Op de website van KPN is de tariefswijziging per 1 juli nog niet te vinden. Hieronder een overzicht van alle wijzigingen van Vodafone, die u kunt vergelijken op Vakantiebellen.com, onze speciale site voor  bellen in het buitenland.

Bellen in EU-landen of Zwitserland 
Vanaf 1 juli verandert het Eurotarief voor bellen in en naar één van EU-landen of Zwitserland. Bellen zonder Passport gaat van 51 cent naar 46 cent per minuut en gebeld worden zonder Passport  wordt 5 cent goedkoper en kost straks 18 cent per minuut. Buiten de EU-landen en Zwitserland gelden nog steeds de gebruikelijke tarieven. Ook de Passport tarieven blijven hetzelfde.

Sms
Het Eurotarief voor sms'en blijft in de EU ongewijzigd. Een sms versturen binnen de EU kost 13 cent. Een sms ontvangen is altijd gratis.

Internettarieven zonder Vodafone Passport 
Vanaf 1 juli wordt internet op de mobiele telefoon in het buitenland goedkoper. De internettarieven gaan bijna met de helft naar beneden. Zonder Vodafone Passport kost internetten in Passport landen 3,95 euro per MB (nu 7,50).  In de overige landen geen 15 euro maar 8,95 euro per MB. U betaalt per eenheid van 20 Kb.
 
Datalimiet
Om u te beschermen tegen onverwacht hoge datakosten is er vanaf 1 juli standaard een datalimiet. De limiet is 59,50 euro per maand en geldt voor internet en e-mail gebruik op uw mobiel of laptop in het buitenland binnen de EU.

Het activeren van de datalimiet kan sinds 1 maart door een sms te sturen met "Datalimiet aan" naar 5000. Zodra u op 80% van uw limiet zit, ontvangt u een sms-bericht. Heeft u de datalimiet bereikt, dan zal uw internetsessie stoppen. Het gebruik van de datalimiet en de ontvangen sms-berichten zijn gratis.

De datalimiet is geldig in de volgende 29 Europese landen: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenie, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden en het Verenigd Koninkrijk

Gevallen waarin de datalimiet niet geldt en datakosten hoger uit kunnen vallen
De kosten voor datagebruik in het buitenland kunnen in sommige gevallen hoger uitvallen dan de ingestelde datalimiet. Dit is het geval als u reist in andere landen dan de hiervoor genoemde 29 Europese landen én als de rekening die u ontvangen heeft, datakosten bevat die in meerdere maanden gemaakt zijn.

Eerder deze maand verlaagde Vodafone het tarief voor mobiel internet op de telefoon in 42 landen wereldwijd. Met de Internet op Reis bundel krijgen klanten een 3-daagse of weekbundel waarmee ze op vakantie of zakenreis kunnen blijven e-mailen, pingen, nieuws lezen of mobiel sociaal netwerken tegen een sterk gereduceerd tarief.

Gepubliceerd: woensdag 23 juni 2010
Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie