Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vodafone verhoogt 4G-snelheid naar 350 Mbps. Wat doen anderen?

door Margot Meendering

vodafone.gifhollandsnieuwe.gifVodafone heeft recent de maximale internetsnelheid verhoogd naar 350 Mbps. Dochter hollandsnieuwe verhoogde de downloadsnelheid eerder naar 250 Mbps. Is dat veel en hoe zit het met de 4G-snelheid van andere providers?

Theoretische downloadsnelheid

 Voorheen vermeldde Vodafone een downloadsnelheid van 250 Mbps. Sinds kort staat de nieuwe snelheid op 350 Mbps. Het gaat hierbij om een theoretische maximale snelheid. In de praktijk ligt de snelheid doorgaans veel lager. De praktische snelheid is namelijk afhankelijk van de telefoon, de locatie en de drukte op het netwerk. Hollandsnieuwe, die gebruik maakt van het netwerk van Vodafone, heeft de downloadsnelheid eveneens verhoogd. Voorheen was het 150 Mbps, maar vorige maand is de snelheid opgehoogd naar 250 Mbps.

Welke 4G-snelheid krijg je bij andere providers?

We kunnen het ons haast niet meer voorstellen, maar 6 jaar geleden verhoogde Vodafone de snelheid naar ... 7,2 Mbps. Vorig jaar hebben we de 4G-snelheden van mobiele providers vergeleken. Er bleken grote verschillen. Hoe zit het nu?

Provider Max downloadsnelheid Max uploadsnelheid Netwerk
vodafone.gif 350 Mbps 100 Mbps Vodafone
hollandsnieuwe.gif 250 Mbps 50 Mbps Vodafone
kpn.gif 300 Mbps 35 Mbps KPN
t-mobile.gif 450/300 Mbps 75 Mbps T-Mobile
tele2.gif 225 Mbps 40 Mbps Tele2*
robin-mobile.gif 1 tot 25 Mbps 1 tot 25 Mbps KPN
simpel.gif 75 Mbps 15 Mbps T-Mobile
ben.gif 100 Mbps tot 225 Mbps 10 tot 80 Mbps T-Mobile
simyo.gif 256 Mbps 150 Mbps KPN
youfone.gif 256 Mbps 50 Mbps KPN

*Tele2 stapt binnenkort over naar het netwerk van T-Mobile.

Nog steeds grote verschillen

Zoals je in bovenstaande tabel kunt zien zijn er nog altijd grote verschillen in de snelheden van de providers. Bij Robin Mobile is je internetsnelheid afhankelijk van je bundel. Hoe meer mb's je afneemt, hoe sneller je internetverbinding. De snelheden in de tabel zeggen overigens niet alles over je daadwerkelijke internetsnelheid. Deze is afhankelijk van onder andere de frequentieband die jouw provider voor 4G gereserveerd heeft. Saillant detail: Youfone, die gebruikmaakt van het netwerk van KPN, biedt een hogere snelheid dan KPN zelf.

In onze 4G sim only vergelijker tonen we naast de maximaal haalbare snelheid ook altijd de gemiddelde snelheid. Ook staat er bij elke provider welk 4G netwerk gebruikt wordt. 

Margot Meendering

Online content marketeer
Margot Meendering
Ik ben Margot, sinds juni 2019 werkzaam als online content marketeer bij de Bencom Group. Ik schrijf graag over nieuwe ontwikkelingen in de telecom branche. Mijn naam kom je tegen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie