Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vodafone verhevigt prijzenslag met nieuwe tarieven

Vodafone verhevigt de prijzenoorlog in de mobiele telefonie branche. Vanaf 9 augustus zijn voor abonnees de kosten van de belbundels met ongeveer 10% verlaagd. De sms-voorraaden, die voortaan bij Vodafone SMS TeGoeden worden genoemd, zijn met 10 tot ruim 17 procent verlaagd. Iedereen die vanaf vandaag 9 augustus een abonnement afsluit, profiteert van de nieuwe lagere Vodafone tarieven. Daarmee missen alle bestaande klanten helaas de boot. Om bestaande klanten toch enigszins tegemoet te komen, kunnen zij contact opnemen met de klantenservice om hun lopende abonnement te verlengen met minimaal een jaar, om daarmee alsnog te kunnen genieten van de nieuwe tarieven.

Belwijzer
De nieuwe prijzen van Vodafone zijn reeds verwerkt in de Belwijzer, de rekentool op Bellen.com waarmee u het voor u voordeligste belpakket kunt laten uitrekenen. Mede doordat Vodafone tot en met 5 september a.s. 50% korting geeft op de aansluitkosten bij een 1-jarig contract en bij de bundels van 200 tot en met 1500 belminuten de eerste maand helemaal gratis is, komen de proposities veel hoger in het resultaatscherm naar voren dan voorheen. Daarmee laat Vodafone duidelijk zien mee te willen doen in de prijzenslag die er momenteel gaande is in de markt

SMS-bundels
In onderstaand schema staat een overzicht van de oude en nieuwe sms-bundel prijzen. De bundels SMS TeGoed 200 en 400 zijn aan het rijtje toegevoegd. De sms-bundel van 75 berichten wordt niet meer verkocht. Opvallend is dat wanneer de klant geen sms-bundel afneemt, er nog steeds 22 cent neergeteld moet worden voor het versturen van een berichtje. Daardoor is het bij het versturen van 14 of meer tekstberichten per maand al goedkoper om een SMS TeGoed van 25 berichten af te nemen, ook al wordt het restant niet opgemaakt.

Sms bundel        Oude prijs  Nieuwe prijs   Omgerekende nieuwe prijs per sms
SMS TeGoed 25  € 3,50  € 3,-  € 0,12
SMS TeGoed 50   € 6,-  € 5,-  € 0,10
SMS TeGoed 100  n.v.t.  € 10,-  € 0,10
SMS TeGoed 150  € 16,-  € 14,-  € 0,09
SMS TeGoed 200  n.v.t.  € 18,-  € 0,09
SMS TeGoed 300  € 30,-  € 27,-  € 0,09
SMS TeGoed 400  n.v.t.  € 36,-  € 0,09
SMS TeGoed 500  € 50,-  € 45,-  € 0,09

Prijzenslag
De prijzenslag in de telecombranche begon half juni, toen Hi met een spectaculaire prijsverlaging kwam voor het versturen van sms-jes. Van de ene op de andere dag konden Hi prepaid klanten in plaats van voor 23 cent, voor slechts 9 cent tekstberichtjes versturen. Het nieuwe mobiele merk qick kon snel reageren en kwam nog geen week na Hi met een tarief van 8 cent en een tijdelijk actietarief van 4 cent in de zomermaanden. Prijsvechter Telfort kon niet achterblijven in de strijd om de klant en kwam met eenzelfde offer als qick. Daarmee was KPN met Hi niet langer de goedkoopste sms-provider, dus tijd voor stap 2 moet de telecomreus gedacht hebben. Eind juni maakte Hi nieuwe abonnementsprijzen bekend met een zeer lage en blijvende sms-prijs van 6 cent. Vervolgens kwamen Vodafone, Tele2, Orange, T-Mobile en wederom Telfort met prijsverlagingen. Orange dacht er zelfs nog een schepje bovenop te kunnen doen, door tot en met de maand oktober haar klanten elk weekend onbeperkt voor 0 cent te laten sms-en.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie