Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vodafone Unlimited: goedkoper dan KPN, T-Mobile of Tele2?

door Els Werkman 2 reacties

Vanaf 2 maart kun je bij Vodafone Unlimited afsluiten, een abonnement met onbeperkt internetten, bellen en sms'en. Alle Red abonnementen zijn bovendien '5G ready'. Daarnaast zijn de bestaande databundels gewijzigd. Bij welke provider ben je het voordeligst uit als je een abo met onbeperkt data wilt? 

Vodafone biedt nu ook ook unlimited abonnement

Nieuwe en oude prijzen Vodafone bundels

vodafone-5g-ready.PNGTer vergelijking hebben we de nieuwe en oude prijzen in een tabel gezet. Je ziet de prijzen per maand bij een jaarcontract. Dan kun je volgend jaar opnieuw bekijken wat het beste bij je past. Zeker op het gebied van 5G verandert er veel. Wil je wel een contract voor 24 maanden, tel dan overal een euro bij op. Als later dit jaar de 5G veilingen zijn afgerond, kun je daar als Vodafone Red klant meteen gebruik van maken. Op voorwaarde dat je een geschikte telefoon hebt.

Abonnement  vanaf 2 maart      tot 2 maart
vodafone.gif  Internet  Minuten  Per maand bij 
 jaarcontract
 Internet  Minuten  Per maand bij 
 jaarcontract
 Red UNLIMITED 5G   onbeperkt  onbeperkt   € 41
 Red Together 5G  50 GB  onbeperkt  € 36  40 GB  onbeperkt   € 36
 Red 5G  20 GB  onbeperkt  € 32  15 GB  onbeperkt  € 31
 Red Essential 5G  10 GB  onbeperkt  € 28  5 GB  onbeperkt  € 26
 Start XL  3 GB  150  € 19,50  2 GB  150  € 18,50
 Start L  2 GB  150  € 16,50  1 GB  150  € 14,50
 Start M  1 GB  150   € 13,50  500 MB  150  € 12,50

Hoe onbeperkt is onbeperkt?

Zoals eerder aangekondigd is Vodafone de laatste van de 4 grote providers met een onbeperkt mobiel internetabonnement. Unlimited heeft bij Vodafone dezelfde basis als bij KPN, T-Mobile en Tele2. Je krijgt elke dag 5 GB en je kunt dit gratis en onbeperkt aanvullen met 1 GB per keer.

Vodafone versus KPN, T-Mobile en Tele2

Unlimited Vodafone klanten kunnen elke maand 25 GB in de andere EU-lidstaten gebruiken en in een aantal landen daarbuiten, zoals Turkije, Zwitserland en Albanië. Vergeleken met de anderen méér data en méér landen. Daar staat dan weer tegenover dat Vodafone het duurste is van de vier. Even terzijde: het maandbedrag en de grootte van het aantal MB's dat je in de EU mag gebruiken zijn aan elkaar gekoppeld. Alleen als je Vodafone Unlimited combineert met een Ziggo product kom je in de buurt van de prijzen van KPN of T-Mobile. Tele2 blijft in alle gevallen de goedkoopste unlimited aanbieder.

Unlimited abonnement

t-mobile.gif tele2.gif kpn.gif vodafone.gif
 Prijs per maand bij jaarcontract  € 36  € 26  € 37,50  € 41
 Prijs per maand 5G ready  € 38,50  nvt  € 37,50  € 41
 Aantal GB's in EU  18 GB  15 GB  22 GB  25 GB

Wat kost 5G ready?

kpn-5g-ready.PNG

t-mobile-5g-ready.PNGHet abonnement van Vodafone is meteen 5G ready. T-Mobile heeft ook een 5G-ready Unlimited abonnement, daar betaal je € 2,50 extra voor per maand. KPN heeft stilletjes de melding 5G ready op haar site geplaatst. Bij de introductie van Hussel in oktober 2019 werd al aangekondigd dat je niet meer gaat betalen als het netwerk beschikbaar komt. Alleen Tele2 heeft nog geen 5G ready pakketten.

Op Bellen.com hebben we een speciale vergelijker voor abonnementen met onbeperkt bellen, sms'en en mobiel internetten. 

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken. Sinds 2018 ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorgverzekeringen zodat ik jou deskundig mag adviseren.

Reacties (2)

Geplaatst door: ruud ()

Hallo J.Janssen, ik heb bij KPN een vaste tel.aansluiting. Mijn abo is "bellen altijd vrij" Dit kost € 93,00 per TWEE maanden. Ik bel dan werkelijk geheel gratis naar alle EU landen. Incl. Zwitserland Excl. 0900 nrs. Mijn vaste telefoon staat doorgeschakeld naar mijn iPhone via *21*mijnmobielenummer#. Daardoor ben ik altijd op mijn iPhone bereikbaar waar ook ter wereld alsmede via bluetooth in mijn auto. Zelf bel ik vanuit mijn woning met een Gigaset handset. Op mijn iPhone heb ik een prepaid kaartje, want ik gebruik deze alleen om af en toe in dringende gevallen naar iemand op te bellen. Of bijv. pech onderweg, etc.M.a.w. Ik wil altijd bereikbaar zijn.
Internet heb ik bij XS4All.nl voor € 41,00 per maand. In mijn hele woning heb ik WIFI en kan dus ook behalve het normale internet werk met Whatsapp video calls maken naar familie,etc. Bovendien verkeer ik als ik buitenshuis ben meestal in een WIFI omgeving.

Geplaatst door: jan janssen ()

Wil een tel contract voor onbeperkt bellen en internet voor geheel europa. Dus bellen vanuit NL naar bijv. Griekenland zonder bijkomende kosten. Met mijn dank.
J.Janssen

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie