Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vodafone past basis abonnement aan

door Jeanet Woldring

Per dinsdag 6 oktober heeft Vodafone de voorwaarden van de ‘basis abonnementen’ aangepast. Voor nieuwe of verlengde abonnementen gaat het buitenbundeltarief van 25 cent naar 30 cent per minuut/sms. Drie maand geleden paste KPN dezelfde verhoging toe. Daarnaast worden meegenomen minuten/sms’jes pas aangesproken als nieuw bundeltegoed is verbruikt.

Kostenstijging
Volgens Vodafone wordt de prijscorrectie doorgevoerd omdat de kosten voor Vodafone de afgelopen jaren wel gestegen zijn en de buitenbundeltarieven niet. Directeur Bart Hofker: "En om ook in de toekomst innovatief te kunnen blijven en nieuwe producten voor klanten te ontwikkelen voeren we nu een prijscorrectie door. Dit lijkt misschien bijzonder, maar dit gebeurt in andere sectoren als de energie- of levensmiddelenindustrie veel vaker." 

Buitenbundeltarieven onbekend
Het grootste deel van de klanten blijft binnen de bundel, aldus Hofker. Als dit waar is, levert de prijscorrectie dus niet veel op en hoeven we van innovatie en nieuwe producten bij Vodafone voorlopig niet veel te verwachten. De prijsaanpassing zou volgens Vodafone een goede reden voor klanten kunnen zijn om te kijken of hun belbundel nog past bij hun belgedrag. 

Recent onderzoek door sim only aanbieder Youfone heeft aangetoond dat de meeste Nederlanders niet weten wat ze per minuut betalen voor een telefoongesprek. Laat staan dat ze weten wat ze betalen als ze buiten de bundel bellen! Om over de wijze van afrekenen nog maar niet te spreken: starttarief, per seconde, per minuut, 1e minuut volledig. Zo heeft Vodafone alleen al drie verschillende afrekenmethode's bij hun Basis, Sim only en Scherp abonnementen.

Bellen.com adviseert daarom om regelmatig te checken of u nog het juiste abonnement heeft. De Belwijzer Mobiel is daarbij een handig hulpmiddel. Het kan u honderden euro's per jaar besparen!

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie