Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vodafone ook onbeperkt mobiel internet op laptop

door Jeanet Woldring 2 reacties

Vodafone breidt zijn aanbod voor mobiel internet op de laptop uit met een aantal flatfee abonnementen. De maandprijzen variëren van 19,95 tot 49,95 euro afhankelijk van de gekozen bundelgrootte en snelheid. Eerder deze maand wijzigden T-Mobile en KPN hun aanbod voor 'laptop internetten'.

Nieuwe abo's: geen buitenbundel tarief, geen ‘fair usage policy’
In navolging van T-Mobile  krijgen klanten niets extra’s berekend na het passeren van de bundelgrens, maar loopt de snelheid terug. Dit principe hanteert T-Mobile al heel lang.

De nieuwe tarieven komen volgens Vodafone tegemoet aan de wensen van een nieuwe, snelgroeiende klantengroep die kostencontrole belangrijker vindt dan altijd de hoogst mogelijke 'surfsnelheid'. Guy Laurence, de baas bij Vodafone Nederland: “Onze nieuwe prijsplannen maken mobiel internet op de laptop nu toegankelijk voor elk type consument of bedrijf, ongeacht hun wensen m.b.t. snelheid of budget. 

Bestaande abo's: vergroting databundel en verlaging buitenbundel-tarief
In de bestaande tariefplannen waarbij de downloadsnelheid altijd maximaal is, zijn tegelijkertijd enkele verbeteringen aangebracht zoals bijvoorbeeld vergroting van de bundel en verlaging van het buitenbundel-tarief. In januari 2008 verlaagde Vodafone als eerste operator de tarieven voor mobiel internet op de laptop zeer substantieel en zette daarmee een nieuwe standaard in de Nederlandse markt. 

Abo met vaste kosten  Standaard  Plus  Super
Kosten per maand € 19,95 € 34,95 € 49,95
Snelheid (download) 0,768 Mb/s 1,5 Mb/s 2 Mb/s
Toegang internet onbeperkt onbeperkt onbeperkt
Snelheidverlaging 128/64 Kbps
na 400 MB
128/64 Kbps
na 1 GB
128/64 Kbps
na 2,5 GB

Abo met max.snelheid Standaard Plus Super Zorgeloos
Kosten per maand  € 19,95  € 39,95  € 59,95  € 79,95
Snelheid (download)  13,6 Mb/s  3,6 Mb/s  3,6 Mb/s  3,6 Mb/s
Bundel  400 MB  1 GB  2,5 GB  FUP
Buitenbundeltarief  € 0,12/MB  € 0,12/MB  € 0,12/MB  geen


        
      Mobiel internet prepaid
Vodafone biedt ook de mogelijkheid om prepaid te surfen met de laptop. De prijs per MB is € 0,50 met een maximale downloadsnelheid van 3,6 Mb/s. 

Mobiel internet in het buitenland
Bovenstaande tarieven gelden alleen voor gebruik in Nederland. Wie ook in het buitenland mobiel wil internetten,  krijgt te maken met roamingkosten. Wie de 'Data Dagbundel op Reis' neemt, kan voor € 14,28 per per dag in het buitenland mobiel internetten met de laptop. Data Dagbundel op Reis is beschikbaar in de meeste landen van Europa en een paar landen daarbuiten.

Zie ook: Mobiel internetten op laptop (vergelijking tarieven)

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (2)

Geplaatst door: Anne ()

Abo met max.snelheid Standaard Plus Super Zorgeloos Kosten per maand € 19,95 € 39,95 € 59,95 € 79,95 Snelheid (download) 13,6 Mb/s 3,6 Mb/s 3,6 Mb/s 3,6 Mb/s Bundel 400 MB 1 GB 2,5 GB FUP Buitenbundeltarief € 0,12/MB € 0,12/MB € 0,12/MB geen

Dat is natuurlijk geen 13,6 Mb/s voor standaard.

Geplaatst door: inevitable ()

Let op de FUP van Vodafone waarbij je na xx GB gebruik als nog een dikke rekening krijgt voor traffic.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie