Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Vodafone ook 5G ready en unlimited

door Els Werkman Leestijd: 2 minuten

Het is een beetje voor de muziek uitlopen, want de veiling voor de 5G frequenties moet nog plaats vinden. Toch is T-Mobile er al mee begonnen, via de klantenservice kun je een 5G ready abonnement aanvragen. Vodafone volgt in maart met 5G ready-abonnementen, zonder meerprijs. Daarnaast komt Vodafone als laatste van de 4 grote providers met een onbeperkt mobiel internetabonnement.

Handen proberen vijf G telefoons te pakken die aan een ballon hangen

5G Ready Abonnement zonder meerprijs

Vodafone is op de achtergrond hard aan het werk om haar netwerk 5G ready te krijgen. Als de Multibandveiling met 700, 1400 en 2100 MHz dit voorjaar gunstig uitvalt, kan meteen de knop omgezet worden. Dan krijgen bestaande en nieuwe klanten met een Red-abonnement zonder bijbetaling toegang tot deze nieuwe techniek. Moeten ze wel een 5G ready toestel hebben. En zo'n toestel wordt (niet toevallig) sinds 12 februari door Vodafone (en andere partijen) verkocht: de Samsung Galaxy S20 in drie varianten. Begin maart 2020 wordt meer duidelijk over deze nieuwe 5G ready abonnementen voor consumenten en zakelijke klanten.

Onbeperkt unlimited 

Vodafone gaat ook een abonnement met onbeperkt mobiel datagebruik aanbieden. T-Mobile was in 2017 de trendsetter, gevolgd door Tele2. KPN biedt sinds november 2019 Unlimited. Vodafone gaat vanaf maart 2020 onbeperkt verkopen. Het unlimited product heeft bij de vier partijen dezelfde basis. Je krijgt elke dag 5 GB, en je kunt dit gratis aanvullen met een GB per keer. Unlimited Vodafone klanten kunnen elke maand 25 GB in de andere EU-lidstaten gebruiken. Wat dit abonnement gaat kosten is nog niet bekend, meer informatie volgt begin maart.

Op Bellen.com hebben we een speciale vergelijker voor abonnementen met onbeperkte data. We hebben voor het gemak de verschillende unlimited producten even naast elkaar gezet:

t-mobile.gif tele2.gif kpn.gif vodafone.gif
Prijs per maand bij jaarcontract  € 36  € 26  € 37,50  nog niet bekend
Aantal GB's in EU  18 GB  15 GB  22 GB  25 GB

Red Together

Vodafone heeft al een abonnement met een hele grote bundel, Red Together. Je krijgt standaard 40 GB voor € 36 per maand. Je kunt dit ophogen naar 80 GB als jouw huisgenoot(en) ook een Red Together abonnement nemen. Dit is een deel-abonnement. Dit zal bij best veel mensen goed uitkomen, maar is niet voor iedereen voordelig. Bij het unlimited abonnement heb je geen huisgenoten nodig, dit is een individueel pakket.

Geactualiseerd: woensdag 24 juni 2020

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie