Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Vodafone: nieuwjaarswensen vooral via social media

door Jeanet Woldring

Telecombedrijf Vodafone verwacht dat Nederlanders tijdens de jaarwisseling massaal gebruik gaan maken van internet op de mobiele telefoon. Dat heeft het telecombedrijf maandag bekendgemaakt.

Meer mobiel internet, minder sms 
Verwacht wordt dat het mobiele internetverkeer tijdens de jaarwisseling 50 procent hoger ligt dan op een normale vrijdag. In de nacht van 2009 op 2010 werden er 25,2 miljoen sms’jes verstuurd ten opzichte van 6,3 miljoen mobiele gesprekken. Dit jaar verwacht Vodafone dat het verkeer zal verschuiven richting mobiel internet. 'Mensen zullen hun gelukswensen gaan verspreiden via Twitter, Facebook en Hyves.' 

Meer smartphones
Volgens Vodafone komt de stijging door de toename van het aantal smartphones. Mensen zouden het makkelijker vinden om via social media te communiceren in plaats van te bellen of te sms'en. Verder signaleert Vodafone een toename van het mobiele internetverkeer bij gebeurtenissen waarbij gebruikers ervaringen of gevoelens willen delen.

De groei van het gebruik van mobiel internet op de telefoon komt vooral van klanten die overstappen op een smartphone abonnement en daardoor de ervaring van internet op hun mobiele telefoon ontdekken. De verwachting is dat het mobiele data gebruik nog verder toeneemt de komende jaren.

Een overzicht van het datagebruik van Vodafone klanten in 2010:
• Het mobiele datagebruik is in 2010 verdrievoudigd t.o.v. 2009
• Tweederde van de verkochte telefoons in het postpaid segment zijn smartphones
• Het aantal klanten met data abonnement is in 2010 bijna verdubbeld t.o.v. 2009

Verschuiving
Vodafone voorziet In 2011 een grote verschuiving  in het gebruik van de mobiele telefoon. 'We houden het toestel niet meer met één hand aan ons oor om te bellen, maar met twee handen voor ons gezicht om te kunnen surfen op internet, e-mails te checken, social media status bij te werken of om de snelste route naar huis te vinden. Het gebruik van smartphones nam in 2007 al een enorme vlucht met de introductie van de Apple iPhone, maar door de diversiteit van het huidige smartphone aanbod zal het gebruik van deze handheld computers in 2011 hoogtij vieren.'
 

Gepubliceerd: dinsdag 28 december 2010
Geactualiseerd: dinsdag 9 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie