Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Vodafone-netwerk beste van Nederland

door Anniek Kruijer Leestijd: 3 minuten

Het mobiele netwerk van Vodafone is uitgeroepen tot het beste van Nederland. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van P3 Group waarbij de netwerken van Vodafone, KPN en Tele2 zijn meegenomen. Vodafone scoorde net iets hoger dan KPN. T-Mobile is de grote afwezige, omdat deze tijdens de meetperiode in een  grootschalige modernisering van het netwerk zat. Daardoor zouden de meetresultaten niet representatief zijn. Twee weken lang heeft P3 Group in heel Nederland 200.000 telefoongesprekken en bijna 30.000 datasessies vergeleken.

Hoge internationale score

Voor het onderzoek zijn per netwerkbedrijf de gegevens van 200.000 gesprekken en bijna 30.000 datasessies verzameld, zowel in grote als kleinere steden, dorpen en op de weg. Alles bij elkaar omvatte het testgebied ongeveer 3,5 miljoen mensen in Nederland. Volgens P3 scoren de netwerken van KPN en Vodafone in Nederland duidelijk beter dan netwerken in andere landen. Zowel qua dekking als het succesratio waarmee verbindingen tot stand gebracht kunnen worden, blijkt Nederland in internationaal verband ver voorop te lopen.

Eerste onafhankelijke netwerkvergelijking

Het is voor het eerst dat P3 een dergelijke test van mobiele netwerken in Nederland heeft uitgevoerd. In andere landen is het onderzoeksbureau al langer actief. Cees de Zeeuw, van Benelux P3 stelt: ‘In deze eerste benchmark hebben we de spraak- en data diensten van Tele2, KPN en Vodafone getest. Als Nederlander ben ik er trots op om te kunnen zeggen dat onze Nederlandse netwerken tot de beste in Europa behoren.’.

Metingen

P3 heeft onder meer gekeken naar het succesvol tot stand brengen en beëindigen van gesprekken en de spraakkwaliteit van gesprekken. De datadiensten zijn getest door het surfen naar de meest populaire webpagina’s en speciale testpagina’s, bestanden continu te up- en downloaden en video’s van YouTube af te spelen.

Vodafone wint 'best-in-test' keurmerk

Topman Rob Shuter van Vodafone Nederland is blij en nuchter tegelijk. ‘Geweldig om te zien dat onze investeringen en het harde werk van collega’s, partners en leveranciers zich vertalen in goede onderzoeksresultaten. Maar, onderzoek naar de kwaliteit van mobiele netwerken blijft altijd een momentopname. Daarnaast zijn de verschillen erg klein, ook andere Nederlandse netwerken scoren hoog op het wereldtoneel: waar een klein land toch groot in kan zijn!’
 

T-Mobile snelste 4G-netwerk

Eerder bleek uit onderzoek van DIKW Consulting, gebaseerd op Ookla speedtestresultaten, dat de 4G-netwerksnelheid van T-Mobile gemiddeld het snelst  is in Nederland. Voor het derde kwartaal op rij biedt T-Mobile gemiddeld de hoogste download- en uploadsnelheden ten opzichte van KPN en Vodafone in gebieden waar het zijn 4G-netwerk volledig heeft uitgerold.

Geactualiseerd: donderdag 30 april 2020

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.