Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vodafone met supersnel internet voor mobiel

In navolging van T-Mobile en KPN is Vodafone ook gestart met het aanbieden van onbeperkt mobiel internet. Hiermee kunt u binnen Nederland met de mobiele telefoon 'zorgeloos' op het internet om onder meer te surfen, chatten en e-mailen. De prijs is € 9,50 per maand, een tarief dat nagenoeg gelijk is aan de diensten van KPN en T-Mobile.

Ruim een half jaar geleden introduceerde Vodafone een nieuw tariefplan, waarmee het  basisabonnement aangevuld kon worden met extra 'blokjes' zoals onbeperkt sms'en en onbeperkt bellen naar vaste lijnen in Nederland. Er kwamen toen ook zogeheten 'BloX' voor mobiel internet t.w. Vodafone Live! plus voor onbeperkt surfen op Vodafone live! sites, een gratis e-mail abonnement en tot 1 uur/1 MB surfen op internet voor 2,50 euro per maand. Voor tien euro per maand kon met Mobiel Internet plus 10 uur/10 MB surfen.

Nu komt Vodafone met de BloX "Zorgeloos Mobiel Internet":

  Onder 'zorgeloos' verstaat Vodafone niet onbeperkt. Voor “Zorgeloos Mobiel Internet” geldt de “normaal gebruik”-clausule, dat wil zeggen dat u binnen Nederland tot 50 MB per maand onbeperkt toegang heeft tot internet.  Na overschrijding van dit normaal gebruik zal Vodafone contact opnemen om het gebruik te matigen. Wie drie maanden lang teveel gebruikt binnen een periode van een jaar, kan van Vodafone  een rekening verwachten. De klant wordt hierover wel vooraf geïnformeerd.

Het mooie van de Vodafone versie is dat deze op HSDPA snelheid is. Dit wel zeggen dat u kunt downloaden met een snelheid van 1800 Kbps. Dit is in vergelijking met de KPN of T-Mobile variant vele malen sneller. Uiteraard heeft u dan wel een telefoon nodig die HSDPA ondersteunt.

Naast de “normaal gebruik”-clausule zijn er nog een paar regels aan verbonden. Zo mag u de mobiele telefoon niet als modem gebruiken voor PC of laptop. Ook staat in de voorwaarden dat het niet toegestaan is de gsm te gebruiken voor VOIP en SMSoIP en voor internet gebruik in het buitenland.

De nieuwe dienst is af te sluiten als BloX, waardoor per maand beslist kan worden welke BloX u wilt nemen. Wie bijvoorbeeld wil weten of  een BloX 'Dubbel SMS/MMS' of 'onbeperkt SMS' interessant is, kan de Belwijzer Mobiel raadplegen. In de Tariefvergelijking op Bellen.com kunnen de abonnementen en Sim-only's vergeleken worden. Via de Toestelwijzer kunt u nagaan welke toestellen HSDPA ondersteunen.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie