Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vodafone met prepaid mobiel internet

10 reacties

Wilt u zonder abonnement overal en altijd snel mobiel kunnen werken via uw laptop? Dus waar u ook bent internetten en uw e-mail checken? Dat kan bijvoorbeeld met 'Mobile Connect Prepaid' van Vodafone.

Dat de meeste telecomaanbieders tegenwoordig data-abonnementen aanbieden, is bekend. Vodafone komt nu echter met een prepaid variant, waarbij  een USB-modem als datakaart wordt gebruikt. Vorig zomer bood de operator ook al een prepaid-versie, zo staat te lezen op Vakantiebellen.com. Toen echter alleen met een datakaart, nu dus met een kleine USB-modem voor toegang. 

Zoals vorige week bericht, biedt T-Mobile een soortgelijke modem oplossing met web 'n' walk Box Compact. Het verschil zit niet alleen in het stickertje, maar ook in de belvorm. Bij T-Mobile is de web ‘n’ walk Box Compact alleen verkrijgbaar in combinatie met een abonnement.  

           
 Datacard    ExpressCard    USB-modem  

Met het warme weer en de vakantie op komst kennen we het maar al te goed: even e-mail checken op een terrasje, het laatste nieuws bekijken of toegang tot het bedrijfsnetwerk met de laptop. Dit kan een dure grap zijn als u niet over een databundel of bijbehorend data-abonnement beschikt!

Om wel altijd toegang tot e-mail, internet en bedrijfsinformatie te hebben, biedt Vodafone nu een geschikte oplossing. Dit is vooral interessant voor wie een onregelmatig gebruikspatroon heeft van mobiel internet. Voor deze groep gebruikers biedt Vodafone Mobile Connect Prepaid aan. Het prepaid USB-modem past op elke computer of notebook met een USB-aansluiting. U heeft met prepaid controle op de kosten, u kunt altijd de status van uw tegoed bekijken.

Plug & play
Volgens Vodafone is de  installatie gemakkelijk via de plug & play methode. Het modem ontvangt u bij aanschaf van het Prepaid pakket en past op vrijwel elke computer. U bereikt hiermee dezelfde snelheden als met een gewoon abonnement: tot wel 3,6 Mbps. De snelheid varieert overigens wel per regio. Een overzicht van deze regio's vindt u op onze pagina Mobiel Internetten.

In het buitenland 
U kunt van Vodafone Mobile Connect Prepaid ook in het buitenland gebruik maken. Vodafone heeft dataroamingovereenkomsten met meer dan 15 landen voor Mobiel breedband (HSDPA), 44 landen en netwerken voor UMTS en met meer dan 97 landen voor GPRS.

Opwaarderen zou ook eenvoudig gaan. Zelfs in het buitenland biedt Vodafone deze mogelijkheid aan. Komt u er niet uit dan kunt u 24 uur per dag en 7 dagen per week contact opnemen met een klantenservice.

Wat kost het? 
Het Mobile Connect Prepaid pakket kost € 179. Nu alleen nog maar verkrijgbaar bij een Vodafone verkooppunt, maar binnenkort ook in de online winkel. U krijgt daarvoor een plug & play Vodafone USB modem met voorgeïnstalleerde software en een prepaid SIM-kaart met een tegoed van € 20.

Tarieven Nederland en buitenland
In Nederland betaalt u voor dataverkeer  € 2 per MB; een smsje kost  19 cent per bericht. In het buitenland bent u bijna het driedubbele kwijt (€ 5,95 per MB) , op voorwaarde dat u van de voordeelnetwerken gebruik maakt. Anders betaalt u nog eens drie keer zoveel: € 14,875 per MB! Een rekensommetje: wanneer u in het buitenland drie weken lang dagelijks een half uurtje naar de radio luistert via de laptop, bent u bijna 1600 euro kwijt! Een smsje in het buitenland kost 50 cent.

Zie ook:
Tariefvergelijking Mobiel Internetten voor laptops
Tariefvergelijking Mobiel Internetten voor mobieltjes

Reacties (10)

Geplaatst door: hilde ()

Met interesse gelezen over prepaid internet op de laptop.
We gaan naar Frankrijk op vakantie en dan lijkt me dat wel wat. Wat moet ik echter aanschaffen bij vodafoon :het pakket van 39,99 of het pakket van 179?
Moet ik de dongel in Frankrijk bijladen? Heeft iemand hier ervaring mee? Is er makkelijk een vodafoon winkel te vinden? Wat kost dit in Frankrijk? Het Italiaanse voorbeeld leek me erg prettig. Als je op deze manier met het thuisfront kunt skypen?
Ervaringen gevraagd,
Bedankt alvast, Hilde

Geplaatst door: Yrrah ()

Mobiel internet in Oostenrijk: Yesss SIM-kaartje kopen bij de Hofer voor 9,95. Standaard 512 Mb dataverkeer voor 6 maanden. Via Yesss klantenservice om te zetten naar 1 Gb voor 1 maand. Ideaal voor de vakantie. Wel een beetje gepruts met elke keer omzetten van SIM-kaart naar je SIM-lock vrije telefoon. In twee weken kreeg ik maar 200 Mb op....

Geplaatst door: der Harry ()

in Italie een Vodafone SIM kaart gekocht voor €5 en €10 datategoed en deze in mijn Oostenrijkse Yesss dongel (lees bericht kees hierboven) gestopt. De verkoper sprak en verstond geen engels dus ik weet niet precies wat het is, maar tot nu toe wordt elke dag dat ik connectie maak €1 afgeschreven van datategoed. Prima zo voor de vakantie.

Geplaatst door: Louisette ()

Ook ik wil prepaid internetten in Italië.Zal wel eerst hier een modem moeten kopen denk ik.
Als ik het goed begrijp koopje dus in Nederland je simkaart en koop je internetminuten in Italië. Maar hoe werkt dat dan?B)

Geplaatst door: Mark de Vries ()

doohan, ik zou graag contact met je hebben hoe je dit hebt geregeld! Wij zoeken een goedekope oplossing om thuisfront op de hoogte te houden en dit klinkt erg goed!

Vriendelijke groet,

Mark de Vries

Geplaatst door: doohan ()

Vodafone Italië is een stuk klantvriendelijker.

Ik zit 4 x per jaar 3 - 4 weken in Italië.
Daar heeft Vodafone een prachtige aanbieding.
Je koopt een SIM kaart van Vodafone voor € 5,00 (5 jaar geldig)
Bij aankomst in Italië ga je naar de Vodafone winkel en je koopt voor € 20,00
30 dagen en/of 100 uur onbeperkt Internet!!! Dit loopt na 30 dagen automatisch af.
Als je dus niet in Italië zit betaal je dus ook niets!
Ik heb Vodafone NL. meerdere malen gevraagd om dit product ook in Nederland mogelijk te maken. Men wil er dus niet aan.
Zoals gewoonlijk moet je in Nederland een jaarcontrakt sluiten anders is het niet KASSA voor Vodafone. Dit product komt er dus niet in, in Nederland.
Per Mb betalen kost een vermogen! Ook Vodafone.nl in Italië via roaming
kost je zo € 400,00 Je komt er pas achter als je weer thuis bent.
Na 4 x De Telegraaf lezen in Italië op Internet ben je al uitgekleed.

Geplaatst door: kees ()

Wat een prijzen zeg prepaid datakaart van yesss in oostenrijk 2gb voor 19.95 euro met een snelheid van 3.5mb

Geplaatst door: Maarten Kok ()

Pieter, heb je ook gezien wat het gewoon in NL kost, hier komen nou rekeningen van honderden euro`s. Lees maar eens goed!

Geplaatst door: Pieter ()

Belachelijk duur? é 5,95 per MB in het buitenland is een `koopje` vergeleken met de andere aanbieders! Een kleine opsomming: T-Mobile é 9 per MB, Telfort é 7,14 op een voordeelnetwerk, anders het dubbele; Orange é 15, Hi é 12 op een voordeelnetwerk, anders é29,75 per MB.....

Geplaatst door: Maarten Kok ()

Belachelijk duur weer dus, zoals we zijn gewent van Vodafone.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie