Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vodafone met Eurotarief per 29 augustus

3 reacties

Vodafone komt een maand eerder dan verplicht met het zogenaamde Eurotarief voor buitenland bellen. Per 29 augustus maakt Vodafone ook haar eigen tariefplan voor buitenland bellen 'Vodafone Passport' voordeliger en geldig in 42 landen.

Vodafone is deze week begonnen haar bijna 4 miljoen klanten te informeren dat zij per 29 augustus 2007 het Eurotarief kunnen gebruiken voor bellen en gebeld worden binnen de Europese Unie. Vodafone voegt hier zelf ook Zwitserland aan toe. Alle Vodafone klanten kunnen vanaf die datum voor  58 cent per minuut bellen en voor 29 cent per minuut gebeld worden.

Vodafone Passport
Per dezelfde datum, 29 augustus 2007, maakt Vodafone haar, naar eigen zeggen zeer succesvolle Vodafone Passport nog aantrekkelijker. Met Vodafone Passport, waar het bedrijf in 2005 mee begon, bellen Vodafone klanten in het buitenland tegen het Thuistarief plus een eenmalig starttarief. Dit starttarief wordt verlaagd van 99 cent naar 79 cent. Het ontvangen van een gesprek kost vanaf 29 augustus 79 cent ongeacht de duur van het gesprek Dit zijn consumententarieven die zowel voor voor abonnees als prepaid gelden. Bovendien wordt het aantal landen waar Vodafone Passport met het lokale Vodafone-netwerk beschikbaar is per deze datum uitgebreid naar 42. Dat wil zeggen de gehele EU + 16 andere landen. In het oog springende nieuwe Passport landen zijn bijv. Noorwegen en IJsland. Voor een volledig overzicht van tarieven en Passport-netwerken zie Vakantiebellen.com.

Vodafone klanten die Passport geactiveerd hebben en dit willen blijven gebruiken, hoeven niets te doen. Na 29 augustus gelden automatisch de nieuwe Vodafone Passport tarieven. Wie geen Vodafone Passport heeft, krijgt na 29 augustus automatisch het Eurotarief. Ook zij hoeven niets te doen.

Klanten die nog geen Vodafone Passport hebben, kunnen Passport activeren door een gratis sms te sturen naar 4000 met ''Passport Aan''.

Klanten die nu Vodafone Passport hebben en willen overstappen naar het Eurotarief sturen een gratis sms met ''Passport Uit'' naar 4000. Na 29 augustus zal dan voor hen het Eurotarief van kracht worden. Voor zakelijke klanten kunnen andere regels gelden. 

Zie ook: Vodafone verlaagt datatarieven buitenland

Reacties (3)

Geplaatst door: Marcel ()

Wat Vodafone er niet bij zegt is dat het Passport tarief alleen geldt als je via het netwerk van een Passport provider belt. Je moet je provider dus eerst even opzoeken en zelf handmatig instellen! Doe je dat niet en zit je op het verkeerde netwerk, dan is het nog steeds erg duur. Dit probleem heb je niet als je het Eurotarief kiest (Passport Uit). Eurotarief is altijd goedkoper als je meestal korte gesprekken (tot 2-3 minuten) voert.

Geplaatst door: Jeffrey ()

Ik vindt dit echt een top actie van Vodafone.

Ik kom zojuist terug uit Frankrijk, en heb daar ook Vodafone Passport gebruikt. Ik kon voor 10 euro veel langer bellen dan voorheen.

Zonder dat je het weet hang je alweer een aantal minuten aan de telefoon, met Vodafone Passport hoef je je daar niet druk om te maken. Ik belde dan met een prepaid kaart voor 25 cent per minuut (Campus tarief).

Geplaatst door: bellman ()

Ik heb sinds een 8 tal maanden United Mobile datbeviel in het begin wel maar toen IDeal verdween als betaalmogelijkheid en we worden gedwongen te betalen met Paypal, was de smaak er voor mij af.
Ik heb mijn beklag gedaan via email daar werdt niet op geantwoord toen maar gebeld dat gesprek duurde zo lang dat ik 30 euro kwijt was.
Aaan Claudia uitgelegd wat IDeal is en hoe veilig dat ook is etc.
Gevraagd aan haar mijn gederfte kosten te restituren als beltegeod, zij zei daar niet over te gaan maar wel een advies uitbrengen dat diegen die dat moest en kon doen dat maar niet moest doen want ik was niet aardig want ik had kritiek en ze zei dat ik het in 2 minuten zeggen kon dit terwijl zij mij uit hoorde voor wat betrefyt hoe IDeal werkt etc en dat de meeste banken dit doen.
Later ben ik er achter gekomen dat het kunnen betalen met IDeal HUN geld kost en Paypal weinig tot niks dus over luegenaars gesproken.
Lang gezocht naar een alternatief wel gevonden maar niet direct beter dan UM en UM is NU eindelijk begonnen met een Uk mobiel nummer dus zij die een UM nr bellen baten via de KPN lijn geen 95ct/min meer maar ong 25ct.
Ook daar had ik de pest in maar de klantenservice kan niet tegen kritiek is onpreffioneel ook het uitzetten van voicemail moet je voor bellen naar dit dure nr.
Dus ik ben blij dat Vodafone dit aanbiedt en dat het roamen en bellen goedkoper geworden hoewel met zo n 29/min met UM is dus nog wel zo 2 duppies lager.
Maar voor de rest blijfd het m.i. bagger UM.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie