Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Vodafone maakt tarieven transparanter

door Jeanet Woldring

Per 1 februari past Vodafone zijn tariefstructuur aan. Met de nieuwe opzet wil de operator mobiele tarieven transparanter maken.  Ook worden abonnementen beter afgestemd op specifiek gebruik. Zo komt er een abonnementsvariant specifiek voor smartphones.

Drie abonnementsvormen
In plaats van de huidige Basis Abonnementen biedt Vodafone nieuwe klanten en klanten die hun abonnement verlengen keuze uit 3 abonnementsvormen passend bij hun mobiele gedrag: bellen, bellen + sms’en of bellen +sms’en + mobiel internetten.

Directeur Bart Hofker wil  met deze nieuwe tariefstructuur klanten niet alleen meer keuze bieden, maar tegelijk ook meer duidelijkheid. "Deze nieuwe transparante benadering is bovendien in lijn met het streven van het Ministerie van Economische Zaken om kiezen voor klanten eenvoudiger te maken.”

De belangrijkste wijzigingen op een rij
1. Bellen van 100, 150 of 200 minuten: alleen belminuten uit het bundeltegoed, andere diensten tegen het buitenbundel tarief van 30 cent per minuut/sms. 
2. Bel+Sms variërend van 50 tot 450 minuten/sms, gratis het dubbele aantal sms’jes uit de bundel.
3. Bel+Sms+Web voor smartphones variërend van 100 tot 1600 minuten/sms: belminuten, sms en snel mobiel internet uit het bundeltegoed, gratis het dubbele aantal sms’jes uit de bundel. Hoe groter de bundel, hoe aantrekkelijker mobiel internet wordt.
 
Afrekening en houdbaarheid
Voor alle varianten geldt dat de houdbaarheid van het tegoed ongewijzigd blijft d.w.z. maximaal twee maanden geldig. Klanten betalen per seconde. Gesprekken korter dan een minuut worden berekend voor een hele minuut. 

Sim Only (abonnement zonder toestel)
Vodafone biedt ook sim only versies van de laatste twee: Sim Only  Bel+Sms variërend van 70 tot 620 minuten/sms, en Sim Only Bel+Sms+Web Sim Only variërend van 70 tot 825 minuten/sms. Wie een 2-jarig contract afsluit, krijgt tot 10% meer bundeltegoed. De geldigheidsduur van de bundel is slechts 1 maand (nu 2 maanden) en klanten betalen per minuut (nu per seconde na de eerste minuut). Deze afrekening en houdbaarheid geldt nu bij de Scherp Abonnementen die straks gaan verdwijnen.

Vodafone BloX
De 8 Vodafone BloX, waarmee men z'n abonnement nog verder kan afstemmen op zijn wensen, blijven nagenoeg gelijk. Voordeel SMS/MMS wordt vervangen door Bellen naar Vast.

Per 1 februari vindt u op Bellen.com meer info over de nieuwe tariefstructuur  

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2010
Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie