Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vodafone maakt tariefplannen Blackberry Storm bekend

door Jeanet Woldring

Vodafone heeft vandaag de tariefplannen voor de Nederlandse marktintroductie van de exclusieve  BlackBerry Storm smartphone bekendgemaakt. Ze vertonen veel overeenkomsten met  T-Mobile's iPhone abonnementen.

Drie 2-jarige MultiMedia abonnementen 
De Storm, exclusief voor Vodafone ontwikkeld, is het eerste model met een touchscreen (lees: Nokia en Blackberry met nieuwe touchscreens). Het is tevens het eerste toestel van Vodafone dat beschikbaar is voor iedereen, zowel privé als zakelijk.

Het eerste tariefplan betreft een abonnement met 150 belminuten en 150 sms'jes per maand voor € 42,50 per maand. Automatische e-mail en Zorgeloos Internet zijn inbegrepen. Het eerste jaar kost het abonnement € 29,50 per maand en voor het toestel moet € 79,95 neergeteld worden. Buiten de bundel geldt het tarief van 25 cent per minuut en 25 cent per sms; de eerste minuut wordt volledig berekend. 

Het tweede Vodafone abonnement kost het eerste jaar € 44,50 per maand, daarna € 57,50 en geeft recht op 300 belminuten en 300 sms'jes. Het abonnement met 500 belminuten en 500 sms'jes kost een jaar lang € 64,50 per maand en daarna € 77,50. Bij deze abonnementen is het toestel gratis. 

Vodafone MultiMedia versus T-Mobile iPhone3G
De vergelijkbare T-Mobile abonnementen voor de iPhone3G, de i-150, i-300 en i-500 zijn voordeliger, aangezien de maandkosten  in het tweede jaar niet omhoog gaan. Wel vraagt T-Mobile aansluitkosten van € 52,50  (tijdelijk gehalveerd), terwijl Vodafone deze niet aanrekent. De toestelprijzen zijn nagenoeg gelijk: 80 euro bij het goedkoopste abonnement en gratis (of 1 euro) bij de zwaardere abo's. Ook de overige specificaties, zoals mobiel internet, buitenbundeltarieven, houdbaarheid bel- en smstegoed verschillen nauwelijks.

Voor gebruik van internet en e-mail in het buitenland vraagt Vodafone in Pasportlanden € 2,38 per MB, daarbuiten € 8,93 per MB.

De BlackBerry Storm is vanaf vandaag online te bestellen. Zie de Toestelwijzer op Bellen.com voor alle specificaties. De abonnementen zijn vanaf maandag te vinden in de Tariefvergelijking en Belwijzer Mobiel.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie