Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vodafone maakt digitaal fotolijstje mobiel

2 reacties

Vodafone introduceert vandaag in Nederland het eerste mobiele digitale fotolijstje dat voorzien is van een simkaart. Foto's kunnen hierdoor via het mobiele netwerk naar het fotolijstje worden gestuurd, ook vanuit het buitenland. De simkaart in het lijstje zorgt ervoor dat de ontvangen foto direct wordt getoond. 

Digitale fotolijstjes zijn er in vele soorten en maten, maar niet eerder kwam er in Nederland een digitaal fotolijstje op de markt dat functioneert als een mobiele telefoon.

Met de bestaande digitale fotolijstjes kun je alleen foto's tonen vanaf een intern geheugenkaartje dat eventueel via bluetooth of wlan lokaal bijgewerkt kan worden. Het Vodafone fotolijstje, dat voorzien is van een Vodafone simkaart, kan echter via MMS of via internet foto's ontvangen. Hierdoor is de inhoud van het fotolijstje vanuit heel Nederland, zelfs vanuit de hele wereld, direct aan te passen.

Onder de naam "Vodafone 520 photo frame" maakt de operator het mogelijk om dierbaren op afstand te laten delen in de mooiste fotomomenten. De enige voorwaarde is dat de Vodafone fotolijst in Nederland hangt. Onder die voorwaarde kunnen vanaf elke plek ter wereld foto's naar het lijstje worden gestuurd. Het insteken van de stekker in het stopcontact is voldoende om het fotolijstje gebruiksklaar te maken. Aan het gebruik zijn geen verdere kosten verbonden.

De mobiele digitale fotolijst, met als productnaam Vodafone 520 photo frame, heeft een intern geheugen van 100 MB. Dat betekent dat er grofweg 500 foto's gestuurd kunnen worden bij een gemiddelde grootte van 200 KB per foto. Het geheugen kan uitgebreid worden tot 2 GB. Het 7-inch tft-scherm heeft een resolutie van 800 x 480. De adviesprijs bedraagt 150 euro. Bij aanschaf van een Vodafone-abonnement, in combinatie met enkele van de populairste toestellen van dit moment, is de fotolijst verkrijgbaar voor 20 euro. Zie voor meer informatie de veelgestelde vragen.

Zie ook: Toestelwijzer

Reacties (2)

Geplaatst door: J3 ()

Het vervolg....

Eindelijk het fotolijstje werkt en de foto`s worden nu goed `gedownload`.
Maar ik ben nog niet te tevreden. Ik wil nog steeds weten waarom ik nu toch regelmatige kosten heb terwijl zowel de Vodafoneweb site bij `tips en antwoorden` en het `winkelwagentje` duidelijk vermelden dat het `Prepaid pakket` alleen maar eenmalig kosten betreft.

Ik begin te bellen naar de klanten service 1200.Het blijkt dat dit zakelijke service nummer geen inzicht in de prepaid nummers heeft en zich niet verantwoordelijk voelt voor de webshop van Vodafone. Ik krijg een nummer van de online sales. Deze afdeling weet ook nergens van en vindt dat de klantenservice (jawel 1200) dit maar moet oplossen. De circel is rond. Gelukkig heb ik nog een nummer van de sales orderdesk en die blijken iets attenter te zijn en gaan navraag doen. In de tussentijd handelen ze mijn order voor de BlackBerryStorm (zakelijk abbonement) nog even af (efficient). Conclusie, u moet toch 1200 bellen. Eindelijk iemand te pakken en ik stel voor om mijn probleem te escaleren, daar blijkt de andere kant van de lijn niet van gecharmeerd en zet mij `spontaan` weer in de wacht.....waarschijnlijk `de `lastige klanten queue`. Ik bel opnieuw en krijg spontaan een soort floormanager aan de lijn die met mij naar de website gaat kijken. "Tja, het is duidelijk meneer, hier staat prepaid en iedereen weet dat je dit 1x jaar moet op waarderen en dat zijn geen maandelijkse kosten". Nee, dat klopt het zijn 12 maandelijkse kosten!! Ze is het er niet mee eens en weigert mij door te verbinden met iemand van sales of de verantwoordelijke product manager voor dit product. Waarschijnlijk staat in het call centre script dat de klant bij dit soort vragen moet worden door verwezen naar de schriftelijke klachten procedure...en dat gebeurt dus ook. Oh ja, ik mocht het lijstje ook terugsturen.

Gevolg, een ontevreden zakelijke klant die sinds 1997 veel `Average Rate Per User` (opbrengsten) voor Vodafone genereert wordt afgescheept met een productstunt om de prepaid statistieken te versterken. Moet ik eigenlijk wel klant blijven?

Oh ja, die brief zal ik zeker sturen....eens kijken hoe klantvriendelijk Vodafone is.

Geplaatst door: John den Ridder ()

Hallo,

Er blijken dus wel degelijke maandelijkse kosten te bestaan in tegenstelling tot wat de Vodafone website beweert. Ze stoppen er een prepaid SIM in waarop je een beltegoed van minimaal EURO 10,- moet storten en wat vervolgens maximaal 12 maanden geldig is. Dus na 12 maanden moet je vervolgens weer EURO 10,- storten anders wordt het prepaid abonnement gedeactiveerd en verloopt op een bepaald moment je nummer. Aangezien het fotolijstje alleen maar MMS kan ontvangen wordt er niets van het tegoed afgeschreven. Het bel te goed loopt alleen maar op.....leuke rente-inkomsten voor Vodafone. Misschien kan het bedrijf een business shift maken naar de bankwereld en leningenverstrekken op basis van deze ongebruikte prepaid tegoeden.

Het bovenstaande verhaal is gebaseerd op feiten dwz op basis van de antwoorden die ik kreeg van de Vodafoneklantenservice, Vodafone Online shop en in Vodafone winkels in de afgelopen twee weken. Antwoorden op de vraag waarom mijn digitaal fotolijste niet werkt.

Mocht het bovenstaande niet kloppen, dan hoor ik dit graag. Misschien krijg ik dan mijn EURO 10,- beltegoed terug wat vandaag heb gestort.

/J3
ps. het digitale fotolijstje werkt nog altijd niet. Neem aan dat het gestorte beltegoed nog niet genoeg rente heeft opgeleverd voor Vodafone.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie