Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Vodafone maakt buitenland bellen fors goedkoper

Leestijd: 2 minuten

Vodafone gaat de gemiddelde kosten voor bellen en gebeld worden in heel Europa fors verlagen. De zogeheten 'roaming-kosten' zullen tegen april 2007 minimaal 40 procent lager zijn.

De operator bouwt hiermee voort op de Vodafone Passport dienst die vorig jaar werd geïntroduceerd. Hiermee zijn Vodafone klanten al flink goedkoper uit in populaire vakantielanden, wanneer zij gebruikmaken van het Vodafone netwerk. In 19 landen kost het bellen op het Vodafone netwerk hetzelfde als het Nederlandse basistarief plus 99 cent per gesprek. Wie in het buitenland gebeld wordt, betaalt eenmalig 99 cent per gesprek, hoe lang dat gesprek ook duurt.  

Om mobiele bellers ook van dit aanbod te laten profiteren wanneer zij andere netwerken gebruiken, wil Vodafone vanaf dit najaar wederzijdse groothandelstarieven afspreken met alle andere Europese operators van ten hoogste 45 cent per minuut voor telefoongesprekken binnen de EU.

Ongeveer één op de drie Nederlandse klanten gebruikt Vodafone Passport, waardoor hun belkosten in het buitenland al aanzienlijk verlaagd zijn. Directeur Guy Laurence: "Vodafone Passport is een duidelijk voorbeeld van een dienst die ontwikkeld is in een zeer concurrerende markt, zonder regulering en met de klant als uitgangspunt."     

De Europese Commissie wil telecombedrijven dwingen hun internationale tarieven te verlagen die zij rekenen aan hun mobiele klanten in de Europese Unie. Viviane Reding, de Europese commissaris van telecom, probeert dit momenteel via wetgeving te regelen.

Vodafone denkt dat de hoge belkosten wel verlaagd kunnen worden zonder bemoeienis van Brussel.  Het grootste mobiele telecombedrijf ter wereld stelt voor om aan mobiele operators binnen de EU een gemiddeld tarief van ten hoogste 45 cent per minuut voor roaming gesprekken aan te bieden voor het gebruik van Vodafone's Europese dochternetwerken. Op voorwaarde dat anderen hetzelfde tarief vragen voor hun netwerken, 'of zoveel lager als beide partijen overeenkomen'.  Vodafone streeft ernaar dat de groothandelsafspraken uiterlijk 1 oktober 2006 beschikbaar zijn voor andere mobiele operators die daar om vragen.

Meer informatie over Vodafone Passport en andere alternatieven: Vakantiebellen.com

Geactualiseerd: dinsdag 9 mei 2006
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie