Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Vodafone lanceert mobiele creditcard

door Jeanet Woldring

Vodafone en International Card Services (ICS) lanceren medio volgend jaar de eerste mobiele creditcard in Nederland voor contactloze betalingen met de smartphone. Beide partijen zijn ervan overtuigd dat mobiel betalen de toekomst heeft.

Vodafone Wallet: virtuele portemonnee
De mobiele creditcard komt beschikbaar in de Vodafone Wallet: een virtuele portemonnee voor smartphones die geschikt is voor betalingen via Near Field Communication (NFC). Het wordt dan mogelijk om met de digitale portemonnee ook 'op rekening' te kopen, waarbij betalingen maandelijks achteraf verrekend worden.

Portemonnee niet meer nodig
Vodafone directeur Bart Hofker: “Een paar jaar geleden ging je meteen weer terug naar huis als je je portemonnee was vergeten, nu doe je dat voor je telefoon. Nu er in Nederland steeds meer mogelijkheden komen om met je mobiel te betalen, is een fysieke portemonnee op termijn zelfs niet meer nodig. 

Je smartphone wordt letterlijk steeds waardevoller. De Vodafone Wallet-app springt in op die ontwikkeling en werkt samen met een nieuwe simkaart die in de nabije toekomst meerdere NFC-diensten kan ondersteunen. Niet alleen betaalkaarten, maar bijvoorbeeld ook toegangsbewijzen, klantenkaarten en kortingsbonnen.”

ICS en Vodafone zien allebei toekomst in mobiel betalen via NFC. Vorige week maakte Vodafone bekend zijn eigen betaaldienst SmartPass te introduceren in Nederland. Ook deze dienst werkt op basis van NFC. 

Hoe werkt NFC?
Via NFC (Near Field Communicatie) is het mogelijk om de smartphone verbinding te laten leggen met een betaalterminal door deze hier tegen aan te houden. Met deze actie wordt het aankoopbedrag uit de Vodafone Wallet afgeschreven van het saldo of krediet van één van de gekoppelde passen.

In Europa en daarbuiten worden NFC-betalingen al geruime tijd aangeboden door onder andere Visa, banken en telecomproviders. Ook in Nederland schijnt de proef in Leiden met mobiel betalen succesvol te verlopen.

Gepubliceerd: vrijdag 29 november 2013
Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie