Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vodafone lanceert mobiele creditcard

door Jeanet Woldring

Vodafone en International Card Services (ICS) lanceren medio volgend jaar de eerste mobiele creditcard in Nederland voor contactloze betalingen met de smartphone. Beide partijen zijn ervan overtuigd dat mobiel betalen de toekomst heeft.

Vodafone Wallet: virtuele portemonnee
De mobiele creditcard komt beschikbaar in de Vodafone Wallet: een virtuele portemonnee voor smartphones die geschikt is voor betalingen via Near Field Communication (NFC). Het wordt dan mogelijk om met de digitale portemonnee ook 'op rekening' te kopen, waarbij betalingen maandelijks achteraf verrekend worden.

Portemonnee niet meer nodig
Vodafone directeur Bart Hofker: “Een paar jaar geleden ging je meteen weer terug naar huis als je je portemonnee was vergeten, nu doe je dat voor je telefoon. Nu er in Nederland steeds meer mogelijkheden komen om met je mobiel te betalen, is een fysieke portemonnee op termijn zelfs niet meer nodig. 

Je smartphone wordt letterlijk steeds waardevoller. De Vodafone Wallet-app springt in op die ontwikkeling en werkt samen met een nieuwe simkaart die in de nabije toekomst meerdere NFC-diensten kan ondersteunen. Niet alleen betaalkaarten, maar bijvoorbeeld ook toegangsbewijzen, klantenkaarten en kortingsbonnen.”

ICS en Vodafone zien allebei toekomst in mobiel betalen via NFC. Vorige week maakte Vodafone bekend zijn eigen betaaldienst SmartPass te introduceren in Nederland. Ook deze dienst werkt op basis van NFC. 

Hoe werkt NFC?
Via NFC (Near Field Communicatie) is het mogelijk om de smartphone verbinding te laten leggen met een betaalterminal door deze hier tegen aan te houden. Met deze actie wordt het aankoopbedrag uit de Vodafone Wallet afgeschreven van het saldo of krediet van één van de gekoppelde passen.

In Europa en daarbuiten worden NFC-betalingen al geruime tijd aangeboden door onder andere Visa, banken en telecomproviders. Ook in Nederland schijnt de proef in Leiden met mobiel betalen succesvol te verlopen.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie