Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vodafone komt ook met eSIM

door Margot Meendering

vodafone-esim-juni2020.PNGGoed nieuws voor Vodafone-abonnees. Vanaf vandaag is de eSIM beschikbaar. Na T-Mobile is Vodafone de tweede grote provider die de elektronische simkaart aanbiedt. 

Waarom eSIM?

Zowel zakelijke als particuliere Vodafone-abonnees kunnen gebruikmaken van de eSIM. Je kunt nu bij de nieuwste toestellen naast je gewone simkaart ook een eSIM installeren. Jvodafone-esim.PNGe toestel krijgt dan 'dual-sim' functionaliteit. Dat betekent dat je twee simkaarten tegelijk kunt gebruiken, oftewel twee nummers op één toestel. Door de mogelijkheid van dual-sim kun je zowel op jouw zakelijke als privénummer worden gebeld. En bij buitenlandse reizen kun je een lokaal (data-) abonnement toevoegen op de eSIM en mogelijk op roamingkosten besparen. Dat geldt met name als je buiten de EU reist.

T-Mobile, Simyo en Vodafone

Vorig jaar introduceerde T-Mobile als eerste provider in Nederland de eSIM. Dit voorjaar startte Simyo hiermee. Zelf biedt KPN dit nog niet. Vodafone is nu dus de tweede grote provider die de eSIM ondersteunt. Hollandsnieuwe, Vodafone's dochter, ondersteunt nog geen eSIM. Ook prepaidklanten van Vodafone kunnen er nog geen gebruik van maken.

eSim de toekomst

Volgens Vodafone heeft de eSIM de toekomst. Het bespaart onder andere ruimte in een smartphone en draagt bij aan een schoner milieu doordat er geen plastic meer voor de simkaart nodig is. Ook is het veiliger omdat de sim van buiten niet toegankelijk is. Verder geeft de provider aan dat de eSIM eenvoudig kan worden overgezet naar een nieuwe smartphone.

Reguliere simkaart blijft beschikbaar

Als je een e-SIM wilt instellen op je telefoon krijg je een QR-code en ePin thuisgestuurd om je eSIM te downloaden en in te stellen. Vodafone abonnees kunnen ook tijdens hun lopende contract gratis switchen naar de eSIM.

Geschikte telefoons

esim-toestellen.PNGSteeds meer smartphones zijn geschikt voor eSIM. Op dit moment zijn alleen de nieuwere iPhones (iPhone XS en nieuwer) en de Samsung Galaxy Flip geschikt voor de eSIM. Ook sommige iPads kunnen gebruik maken van de eSIM. 

Smartwatches

Nu steeds meer providers eSIM introduceren komen smartwatches met 4G ook steeds dichterbij. Vodafone heeft aangekondigd dat ze ook smartwatches met eSIM gaan ondersteunen. Je kunt dan bellen en whatsappen met je smartwatch zonder dat je je telefoon bij je hoeft te hebben. Handig tijdens het buiten sporten! Het is nog niet bekend welke smartwatches Vodafone gaat ondersteunen. 

Margot Meendering

Online content marketeer
Margot Meendering
Ik ben Margot, sinds juni 2019 werkzaam als online content marketeer bij de Bencom Group. Ik schrijf graag over nieuwe ontwikkelingen in de telecom branche. Mijn naam kom je tegen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie