Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Vodafone introduceert 4G bellen met iPhone

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Vodafone heeft bellen via 4G ingeschakeld voor iPhone-gebruikers. Tot nu toe konden klanten het 4G-netwerk alleen gebruiken voor een dataverbinding. Op het moment dat men gebeld werd of zelf ging bellen, werd er teruggeschakeld naar 3G of 2G. Dat is nu niet meer het geval: je kunt nu ook over 4G bellen. 

Bellen via 4G oftewel VoLTE

De techniek die ook wel bekend staat onder de naam VoLTE is te gebruiken nadat je de nieuwe aanbiederinstellingen met versienummer 27.2 hebt geinstalleerd.

Waarom bellen via 4G?

Bellen via 4G heeft een aantal voordelen ten opzichte van 3G:

  • snellere verbindingsopbouw
  • snelle 4G internetverbinding blijft gelijktijdig bchikbaar tijdens het bellen
  • betere verstaanbaarheid dankzij HD-voice
  • betere dekkingservaring

Vodafone testte de techniek afgelopen zomer en introduceerde 4G bellen op 21 november, maar toen konden iPhones er nog geen gebruik van maken. Dankzij de nieuwe aanbiederinstellingen is dit nu mogelijk. Sinds afgelopen december was het met de komst van iOS 10.2 mogelijk om via Wifi te bellen bij Vodafone. Nu kan het dus ook via 4G. Je hebt minimaal een iPhone SE of iPhone 6 met iOS 10.2 nodig. Het werkt ook al op diverse Android toestellen.

Nog niet alle Vodafone klanten kunnen gebruikmaken van 4G en Wifi bellen. Prepaidklanten, zakelijke klanten en klanten met 'Vast-op-Mobiel' volgen later.

KPN en Tele2

KPN en Tele2 bieden sinds vorig jaar bellen via 4G aan. T-Mobile is er mee bezig.

Geactualiseerd: zaterdag 28 januari 2017

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.