Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vodafone: ICE in mobieltje redt levens

2 reacties

Vodafone Nederland is een landelijke actie begonnen om consumenten aan te sporen ‘ICE’ nummers in de mobiele telefoon op te slaan. Het telecombedrijf roept de andere mobiele operators op dit initiatief te volgen. 

In Case of Emergency

‘ICE’ staat voor In Case of Emergency en is inmiddels een internationaal bekende aanduiding in de contactenlijst van de mobiele telefoon. Onder ICE staan de contactgegevens van diegene die in geval van nood gebeld moet worden. In onze buurlanden is het opslaan van dergelijke ICE nummers in de mobiel inmiddels wijd verspreid volgens Vodafone.

Hulpdiensten zoals de brandweer, ambulance personeel, en politiediensten kunnen in geval van nood het ICE nummer bellen en zo direct in contact komen met diegene die het slachtoffer van tevoren in zijn mobiel aangeduid heeft als contactpersoon. Het voorprogrammeren van ICE verhoogt de efficiëntie van de hulpverlening en kan tijd sparen en dus levens redden, ook in het buitenland, aldus 's werelds grootste telecombedrijf. 

Bewustwordingsactie
Vodafone Nederland vindt het promoten van ICE passen in het streven naar verantwoord ondernemerschap en wil een zo breed mogelijk draagvlak creëren om het Nederlandse publiek bewust te maken van het belang van ICE nummers. Klanten zullen op verschillende manieren over ICE geïnformeerd worden. Zowel via de website als op de factuur die klanten thuiskrijgen, zal het advies komen te staan om ICE contacten in de mobiel voor te programmeren. Daarnaast zal de klantenservice verdere informatie verstrekken.

ICE of SOS
De ICE actie wordt onder meer ondersteund door Europarlementariër Maria Martens. Zij juicht het initiatief van harte toe. Onlangs heeft Martens de Europese Commissie nog gevraagd dit te bevorderen. "Geweldig dat Vodafone in Nederland zelf het voortouw neemt." 

Ook het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) raadt mensen aan personen met een speciale notering in hun lijst met contacten te zetten, zo schreef Nu.nl onlangs.

Telecombedrijven Telfort, Hi en KPN zijn een half jaar geleden met een eigen campagne begonnen. Zij pleiten alleen voor de term SOS. "Uit onderzoek bleek dat onze Nederlandse klanten niet bekend zijn met ICE. SOS betekent hetzelfde, is ook internationaal en leeft hier meer."

Reacties (2)

Geplaatst door: Sop ()

Ik ben voor SOS!

Geplaatst door: Micha ()

Nu nog de klanten correct bejegenen!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie