Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Vodafone helpt met digitale opvoeding

door Jeanet Woldring

Vodafone gaat ouders en kinderen helpen met de digitale opvoeding. Dat doet de provider omdat leraren en ouders 12- tot 16-jarigen aan hun lot overlaten op de digitale snelweg, zo blijkt uit onderzoek. Eenderde van deze kinderen heeft grote concentratieproblemen bij het maken van huiswerk. Daarom wil Vodafone ondersteuning bieden met voorlichting en mobiele hulpmiddelen.

Concentratieproblemen door mobiele telefoon
Door de mobiele telefoon kunnen veel kinderen zich slechter concentreren op hun huiswerk. Met name muziek, social media en chatten blijken grote aandachtstrekkers. Desondanks vinden kinderen zelf dat ze dit goed in de hand kunnen houden. Zo zet een deel van hen de mobiel uit, logt uit bij Facebook en houden ze hun internetgebruik met applicaties in de gaten.

‘Kinderen Veilig Verbinden’
Via het programma ‘Kinderen Veilig Verbinden’ wil Vodafone ouders en kinderen ondersteunen in veilig en verantwoord gebruik van mobiele technologie. Binnen dit programma informeert Vodafone ouders via een online platform, biedt het een Kind Veilig-simkaart en mobiele hulpmiddelen. 

Kind Veilig-simkaart
Eind vorig jaar lanceerde Vodafone de Kind Veilig-sim waarbij betaalde 0900-nummers, betaalde sms-abonnementen en bellen naar het buitenland standaard geblokkeerd. Met de mobiele hulpmiddelen zoals de Safety Net App, kunnen ouders een tijdsklok instellen voor mobiel internet of bepaalde nummers blokkeren. Met de Mobile Protect App kunnen ouders een telefoon bij verlies gemakkelijker terugvinden.

Achtergrondinformatie over kinderen en mobiele telefoons
• Met 8 jaar heeft al een kwart van de kinderen een mobiele telefoon. Vier jaar later, wanneer ze naar de middelbare school gaan, hebben ze er allemaal een, steeds vaker ook met internet
• 54% van de kinderen tussen 8 en 18 jaar heeft een smartphone 
• Mediawijzer.net organiseerde deze week voor de derde keer de Week van de Mediawijsheid. Een week waarin de mediawijsheid van jongeren tussen de 10 en 14 jaar centraal staat en de rol die ouders en school daarbij kunnen spelen (bron: Mijn Kind Online).
 

Gepubliceerd: dinsdag 5 februari 2013
Geactualiseerd: vrijdag 19 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie