Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Vodafone minder mobiele klanten

Leestijd: 2 minuten

_nb-vodafone.gifMinder mobiele klanten, minder omzet, maar fors meer dataverbruik. Dit blijkt uit de kwartaalcijfers van Vodafone. Wat is de oorzaak?

Ruim 5 miljoen mobiele klanten

Vodafone heeft nu iets meer dan 5 miljoen mobiele klanten, een daling van 2,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De provider heeft echter wel meer klanten die nu over 4G en 4G+ kunnen beschikken. Naar eigen zeggen  bijna twee miljoen.

Met name het aantal prepaidklanten nam af, met 96.000 tot 1,2 miljoen. Vodafone heeft nu 3,8 miljoen klanten met een abonnement, dat is 46.000 aansluitingen minder dan een jaar geleden.

Concurrentie en lagere roaming inkomsten

De kwartaalomzet bedroeg 425,9 miljoen euro, een daling van 2,2 procent. Vodafone noemt als oorzaken concurrerende marktomstandigheden en lagere roamingkosten. De daling van de omzet uit mobiele diensten wordt deels verzacht door een stijging van de omzet uit Vodafone Thuis. Voor die dienst met tv, internet en telefonie heeft Vodafone inmiddels 123.000 klanten.

De gemiddelde omzet per klant met mobiel abonnement kwam uit op 30,50 euro, dat is 4,7 procent minder dan vorig jaar. De gemiddelde omzet per klant met prepaid bedroeg 3,50 euro, een daling van 13,3 procent.

Fors meer dataverbruik 

Het totale dataverbruik steeg met 32,2% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Volgens het telecombedrijf komt dit mede dankzij bijna twee miljoen Vodafoneklanten die het juiste toestel en abonnement hebben om van 4G en 4G+ te profiteren. Het sms-gebruik blijft flink dalen, terwijl het totaal aantal minuten op het Vodafone-netwerk juist weer wat toenam.

Geactualiseerd: vrijdag 29 mei 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie