Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Vodafone gaat per minuut afrekenen

door Jeanet Woldring

Vodafone gaat binnenkort afronden op hele minuten voor nieuwe Bellen, Bel+Sms en Bel+Sms+Web abonnementen. Tevens kondigt de operator de introductie van een aanvullende betaalde klantenservice aan, waarbij klanten direct persoonlijk geholpen worden. De wijzigingen gaan in op 6 september, wanneer ook de nieuwe databundels worden geïntroduceerd.

Bart Hofker, zegt hierover: “Door de hevige concurrentie is Nederland een van de landen waar mobiel bellen het goedkoopst is. Er zijn echter forse investeringen nodig om de kwaliteit en de capaciteit van ons netwerk naar een steeds hoger niveau te brengen. Denk hierbij aan snelheidsverhogingen en de uitrol van nieuwe netwerken. De klant verwacht niet alleen een goede prijs maar vooral ook een betrouwbaar en snel netwerk en uitstekende landelijke dekking.”

Wijzigingen 
Belminuten van Bellen, Bel+Sms en Bel+Sms+Web abonnementen worden afgerond naar hele minuten. Dit geldt alleen voor nieuwe klanten en verlengingen die na 6 september worden afgesloten. Bij Sim Only verandert er niets, daar werd al sinds februari 2010 op hele minuten afgerond.

Wanneer nieuwe klanten de klantenservice bellen, kunnen zij kiezen voor het gratis nummer 1200 waar ze via een eenvoudig self service menu worden geholpen om bijvoorbeeld de status van hun belbundel op te vragen of om een BloX aan of uit te zetten. Ze kunnen ook bellen naar 1201 waar ze vrijwel direct een medewerker aan de lijn krijgen (live support). 

De kosten voor bellen naar 1201 vanuit Nederland zijn € 0,45 per gesprek, ongeacht hoe lang het gesprek duurt. Voor bestaande klanten blijft de klantenservice via 1200 ongewijzigd, maar is 1201 ook beschikbaar.

Meer info & bestel: Bellen, Bel+Sms en Bel+Sms+Web abonnementen

Gepubliceerd: vrijdag 13 augustus 2010
Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie