Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vodafone en T-Mobile voor de rechter door gratis mobieltje

door Jeanet Woldring

Vodafone en T-Mobile moeten zich voor de rechter verantwoorden voor misleiding bij de verkoop van telefoonabonnementen met toestel. Dat zegt ConsumentenClaim, die beide telecombedrijven heeft gedagvaard.

All-in-telefoonabonnementen

De claimorganisatie baseert zich op een uitspraak van de Hoge Raad. Daaruit bleek dat telecombedrijven jarenlang de wet hebben overtreden door te werken met all-inprijzen, waarbij geen uitsplitsing werd gemaakt voor belkosten en de prijs van een telefoon. Mobiele telefoons leken zo gratis, maar in feite waren de all-inpakketten leningen voor de toestellen.

Terugbetalen

De Hoge Raad oordeelde dat klanten die kredietovereenkomsten kunnen vernietigen en dat de aanbieders bij inlevering van het toestel alle betaalde kosten voor de telefoon moeten terugbetalen. ConsumentenClaim eist dat de telecombedrijven de kosten inderdaad terugbetalen.

Compensatie

Vodafone en T-Mobile hebben volgens ConsumentenClaim tot dusver elke vorm van compensatie geweigerd. KPN, de derde grote provider,  is niet gedagvaard. Consumentenclaim is, samen met de Consumentenbond, met het bedrijf in gesprek om te komen tot een compensatieregeling.

AFM

Claimorganisatie Contel heeft een klacht ingediend bij de Autoriteit Financiële Markten. Contel vindt dat de bedrijven consumenten duperen door te zeggen dat ze geen compensatie kunnen krijgen.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie