Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Vodafone en T-Mobile voor de rechter door gratis mobieltje

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Vodafone en T-Mobile moeten zich voor de rechter verantwoorden voor misleiding bij de verkoop van telefoonabonnementen met toestel. Dat zegt ConsumentenClaim, die beide telecombedrijven heeft gedagvaard.

All-in-telefoonabonnementen

De claimorganisatie baseert zich op een uitspraak van de Hoge Raad. Daaruit bleek dat telecombedrijven jarenlang de wet hebben overtreden door te werken met all-inprijzen, waarbij geen uitsplitsing werd gemaakt voor belkosten en de prijs van een telefoon. Mobiele telefoons leken zo gratis, maar in feite waren de all-inpakketten leningen voor de toestellen.

Terugbetalen

De Hoge Raad oordeelde dat klanten die kredietovereenkomsten kunnen vernietigen en dat de aanbieders bij inlevering van het toestel alle betaalde kosten voor de telefoon moeten terugbetalen. ConsumentenClaim eist dat de telecombedrijven de kosten inderdaad terugbetalen.

Compensatie

Vodafone en T-Mobile hebben volgens ConsumentenClaim tot dusver elke vorm van compensatie geweigerd. KPN, de derde grote provider,  is niet gedagvaard. Consumentenclaim is, samen met de Consumentenbond, met het bedrijf in gesprek om te komen tot een compensatieregeling.

AFM

Claimorganisatie Contel heeft een klacht ingediend bij de Autoriteit Financiële Markten. Contel vindt dat de bedrijven consumenten duperen door te zeggen dat ze geen compensatie kunnen krijgen.

Geactualiseerd: vrijdag 7 oktober 2016

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.