Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Vodafone en KPN kondigen bellen via wifi aan

door Anniek Kruijer Leestijd: 2 minuten

Vodafone en KPN hebben laten weten bezig te gaan met het verbeteren van de indoor dekking. Beide providers gaan de verbinding automatisch laten wisselen tussen het 3G of het 4G netwerk en wifi netwerken. Vodafone start nog dit najaar en KPN in 2017.

Slechte dekking binnenshuis 

vodafone-wifi-indoor-dekking.jpg

Nederland behoort al jaren tot de wereldwijde top 10 van landen met de beste mobiele dekking. Toch is de dekking in gebouwen in Nederland regelmatig een probleem. Volgens Vodafone heeft een kwart van de Nederlanders problemen met dekking in huis. Met de nieuwe technieken moet hier verandering in komen. "Het is mooi dat we onderweg zulke hoge internetsnelheden halen, maar het is niet meer van deze tijd als je binnen tegen een raam geplakt moet zitten of zelfs naar buiten moet lopen voor een normaal gesprek", aldus Albertyn CTO van Vodafone Nederland.

Wifi back-up voor mobiel netwerk

De providers gaan smartphones automatisch laten wisselen tussen het 3G of het 4G netwerk en wifi netwerken. Als de kwaliteit van een gesprek niet naar behoren is, schakelt de telefoon over op een wifi-verbinding om zo het gesprek voort te kunnen zetten, waarbij je als klant niet zelf hoeft te schakelen, dit heet voice over wifi (voWifi). Je hoeft geen klant te zijn met een thuisabonnement van de provider om deze functie te kunnen gebruiken, als je maar mobiele klant bent.

Snellere verbinding, betere geluidskwaliteit

Vanaf dit najaar moet het bij Vodafone-klanten mogelijk worden om te bellen via een 4G-verbinding. Hierbij moet een verbinding sneller worden opgezet en daarnaast is de geluidskwaliteit beter. Ook kun je denken aan extra opties, zoals het versturen van bestanden of je locatie. In deze animatievideo wordt uitgelegd hoe deze nieuwe manieren van bellen werken. KPN start in 2017 met bellen via wifi. T-Mobile heeft eerder laten weten medio 2016 te komen met bellen via 4G. Als je via 4G belt kost dat je geen data, maar wel belminuten. Bellen via 4G is niet mogelijk in het buitenland. 

Meer over 4G of over wifi?

Geactualiseerd: maandag 14 maart 2016

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer
Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie