Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vodafone eerste met meer dan 50% UMTS dekking

Vodafone biedt als eerste operator in Nederland meer dan de helft van de Nederlandse bevolking UMTS dekking. Hierdoor kunnen Vodafone klanten nu gebruik maken van de UMTS datakaart voor de laptop en diensten zoals Video Telefonie en live TV voor de mobiele telefoon in de Randstad en andere grote steden door het hele land.  Dit heeft Vodafone vandaag bekendgemaakt.

Begin dit jaar had Vodafone de primeur met UMTS, de derde generatie mobiele telefonie, waarmee mobiele bellers sneller over internet kunnen surfen, foto's versturen of filmpjes bekijken. In juli volgde KPN, maar de diensten van het grootste telefoonbedrijf in Nederland zijn nog maar voor 30% van de bevolking beschikbaar.

Met een dekkingspercentage van 55% zorgt het Vodafone UMTS netwerk  ervoor dat grotere steden, industrieterreinen, snelwegen en spoorwegen in Nederland met elkaar verbonden worden. Voor april 2005 wordt het aantal Nederlandse steden met Vodafone UMTS dekking verdubbeld.  Hierdoor kunnen Vodafone klanten in steeds meer plekken van Nederland gebruik maken van de UMTS diensten voor de laptop en de mobiele telefoon. Via een naar eigen zeggen unieke service kunnen klanten achterhalen of er binnen een bepaald gebied of op een specifieke locatie een Vodafone UMTS netwerk actief is. De adviseurs van Vodafone kunnen klanten namelijk op postcodegebied exact aangeven of Vodafone dat gebied van UMTS dekking voorziet.

Wanneer men zich buiten het UMTS dekkingsgebied bevindt, schakelt de datakaart automatisch over naar het Vodafone GPRS netwerk dat in heel Nederland volledige dekking biedt. Dit betekent dat Vodafone klanten overal en altijd toegang kunnen hebben tot hun normale kantoortoepassingen. Overigens geldt ook bij KPN dat wanneer de laptop of mobiele telefoon geen UMTS-signaal opvangt, er automatisch overgeschakeld wordt naar het GPRS-netwerk.

Deze week meldde het Parool dat het Amsterdamse AMC ziekenhuis volgend jaar zijn ambulances wil uitrusten met UMTS. Op die manier kunnen patiënten via de camera worden gevolgd. De proef is bedoeld om specialisten in staat te stellen patiënten in ambulances op afstand te laten volgen. Dit zou mogelijk zijn met een camera die beelden via UMTS doorstuurt. Uiteindelijk moet dit ertoe leiden dat er minder specialisten meerijden. Voor de proef heeft het AMC contact gelegd met KPN.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie