Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Vodafone deelt ook minder mobieltjes uit

Leestijd: 2 minuten

Vodafone gaat net als KPN en T-Mobile ook minder gratis telefoons weggeven. Volgens NRC gaat het bedrijf de bedragen die het uitgeeft aan de gratis toestellen flink verlagen.

De tweede mobieletelefonieaanbieder van Nederland zal de zogeheten toestelsubsidies vanaf 2 oktober verlagen met gemiddeld 60 euro per klant. Overigens wilde Vodafone zes jaar geleden al af van de kortingen op mobieltjes, maar uit concurrentieafwegingen besloot het bedrijf -dat toen nog Libertel heette- niet als enige de subsidie af te schaffen.

De Nederlandse markt voor mobiele telefonie is inmiddels behoorlijk verzadigd. Er zijn meer abonnementen in het land dan dat er mensen wonen.

Vodafone zou tot de kostenverlagingen worden gedwongen doordat de inkomsten per klant teruglopen. Dat komt onder meer door de verlaging van de tarieven die telefoonbedrijven elkaar mogen berekenen voor de afhandeling van gesprekken op hun netwerk. Ook vreest het bedrijf dat er regelgeving zal komen voor de tarieven van mobiel bellen in het buitenland. De Europese Commissie heeft  in juli aangekondigd deze tarieven omlaag te willen brengen. Blijft een verlaging vanuit de telecomsector achterwege, dan wordt deze via wetgeving afgedwongen.

Afgelopen maanden maakten T-Mobile en KPN al bekend hun toestelsubsidies te gaan verlagen omdat ze te hoog werden. T-Mobile spendeerde in het tweede kwartaal gemiddeld 391 euro om een abonnee binnen te halen of te houden voor een abonnement van hooguit twee jaar.

Volgens de krant heeft Vodafone de belwinkels die zijn abonnementen verkopen al ingelicht. Zij krijgen een bedrag per klant die ze binnenhalen, waarvan ze gratis mobieltjes kopen én winst maken. Sommige webwinkels gebruiken de toestelsubsidies om klanten te lokken met andere cadeaus zoals laptops of navigatiesystemen.

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie