Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vodafone biedt UMTS roaming in 10 landen

Vanaf vandaag kunnen Vodafone klanten die gebruik maken van de UMTS datakaart voor de laptop of van Vodafone live! met UMTS deze diensten ook gebruiken in 10 landen in Europa en Azië.

Vodafone is de eerste operator in Nederland die het klanten mogelijk maakt om hun UMTS diensten ook te gebruiken wanneer ze in het buitenland zijn. Door de toepassing van deze techniek kunnen meer gegevens per seconde worden verstuurd. Zo kunnen er bijvoorbeeld sneller internetpagina's opgevraagd worden en kan men sneller e-mailen en videobeelden versturen.

In de volgende tien landen kunnen de UMTS diensten gebruikt worden: Spanje, Italië, Duitsland, Engeland, Portugal, Zweden, Griekenland, Japan, België (Proximus) en Frankrijk (SFR).

Als er geen UMTS dekking is, schakelt het Vodafone netwerk automatisch over naar GPRS. Hierdoor kunnen Vodafone klanten via het GPRS netwerk in bijna 50 landen in Europa, Azië en Amerika gebruik maken van diensten zoals Vodafone live!, de Blackberry en de insteekkaart voor de laptop.

Mobiel bellen en SMS-en via het GSM netwerk kunnen Vodafone klanten inmiddels in 181 landen wereldwijd. Daarmee is deze operator de leider in Nederland doordat zij klanten via het GSM-, GPRS-, en UMTS netwerk mobiele diensten aanbiedt in het grootste aantal landen in de wereld. Door de intensieve internationale samenwerking tussen de 26 Vodafone bedrijven en 13 partnernetwerken over de hele wereld kan het bedrijf de roamingmogelijkheden aanbieden.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie