Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Vodafone biedt per 1 juni al 'roam like at home'

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Vodafone-roam-like-at-home.jpgVanaf 1 juni kunnen alle Vodafone-klanten die op reis zijn in de EU hun abonnement gebruiken zonder extra kosten. Dit principe heet ‘roam like at home’. Abonnees mogen zelfs vanuit een aantal extra landen bellen zoals thuis. Daarmee gaat Vodafone nog een stapje verder dan de nieuwe Europese roamingregels die vanaf 15 juni ingaan. 

Vanaf 1 juni 'roam like at home'

Vodafone bood al meerdere ‘roam like at home’-abonnementen aan sinds 2016. Nu geldt dit voor alle abonnementen en prepaidbundels, voor bestaande en nieuwe klanten. 

'In de EU net zo mobiel als thuis'

Per 1 juni zijn minuten, sms’jes en eventuele GB’s binnen de bundel zonder extra kosten te gebruiken voor klanten op vakantie of zakenreis in de EU. Zij hoeven hiervoor verder niets te doen, het wordt automatisch ingesteld. Klanten met een abonnement krijgen er zelfs nog enkele landen bij, zoals Zwitserland, Albanië en Turkije. 

Meer landen dan de EU

Vodafone maakt het ook mogelijk om in diverse landen buiten de EU te bellen, sms'en en internetten tegen Nederlands tarief of vanuit de Nederlandse bundels. Dit zijn de zogenaamde Vodafone Passport landen. Vodafone klanten kunnen daardoor ook in Albanië, Andorra, Faeröer Eilanden, IJsland, Liechtenstein, Monaco, Noorwegen, San Marino, Turkije, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland gebruik maken van hun telefoon zoals in Nederland.

Zij hoeven hiervoor verder niets te doen, het wordt automatisch ingesteld. 

Fair Use Policy tegen misbruik

datagebruik-Vodafone.jpgVodafone past een Fair Use Policy (FUP) toe om misbruik van verbruik in het buitenland te voorkomen. Over het algemeen geldt dat wanneer klanten hun mobiele aansluiting over het hele jaar heen meer gebruiken in Nederland dan in het buitenland het wordt aangemerkt als 'normaal gedrag'. Wanneer een telefoon vaker in het buitenland wordt gebruikt dan in Nederland of meer dan vier maanden onafgebroken in het buitenland, dan geldt dit als abnormaal gedrag.

Vodafone gaat klanten die abnormaal gedrag vertonen wat betreft roaming hiervan op de hoogte stellen en nog 14 dagen de tijd geven om hun gedrag aan te passen. Wanneer ze dat niet doen, mag Vodafone een toeslag in rekening brengen voor iedere verbruikte belminuut, sms of MB. Deze toeslag bedraagt 4 cent per belminuut, 1 cent per MB en 1 cent per sms.

Niet voor bellen naar het buitenland

Voor bellen en sms’en vanuit Nederland naar buitenlandse nummers worden de tarieven niet aangepast, die blijven gelijk. Vergelijk de tarieven voor bellen naar het buitenland 

Geactualiseerd: dinsdag 25 april 2017

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.