Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vodafone biedt als eerste UMTS-dienst

Vodafone begint op maandag 16 februari 2004 met het aanbieden van UMTS-diensten. Daarmee is Vodafone de eerste aanbieder van UMTS in Nederland.

Het eerste UMTS-product van Vodafone dat op de markt komt is een hoge snelheids-datakaart die bedoeld is voor een laptop. Met die datakaart kunnen snelheden van 384kbps gehaald kunnen worden. Dat is ongeveer tien keer zo snel als GPRS. Dit stelt klanten met een laptop in staat om onderweg te werken zoals op kantoor. 

Dat de UMTS datakaart nu commercieel gelanceerd wordt, komt volgens Vodafone Nederland omdat een aantal proeven bij zakelijke klanten met goed gevolg zijn afgelegd.

Momenteel is UMTS dekking beschikbaar voor meer dan 25% van de bevolking waaronder de inwoners van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Buiten de Randstad biedt Vodafone UMTS dekking in Groningen, Enschede, Den Bosch, Eindhoven en Maastricht en de snelwegen daartussen. Wanneer men zich buiten het UMTS dekkingsgebied bevindt, schakelt de Vodafone UMTS Mobile Connect Card automatisch over naar het Vodafone GPRS netwerk, dat in heel Nederland volledige dekking biedt. Dit betekent dat Vodafone klanten overal en altijd toegang kunnen hebben tot hun normale kantoortoepassingen. De UMTS-dekking zal in de komende paar jaar voortdurend uitgebreid worden.

Consumententoepassingen van UMTS, die op de markt zullen komen via Vodafone live!, worden momenteel met Nederlandse gebruikerspanels getest en de eerste reacties van deze klanten zijn positief. Vodafone zal in de komende maanden een consumententoepassing introduceren, waarna later in het jaar een uitgebreid aanbod aan UMTS toestellen en diensten zal volgen.

Vodafone Nederland wil marktleider zijn met UMTS-diensten in Nederland. Met UMTS zal Vodafone meer belminuten kunnen genereren, hoge kwaliteit content en entertainment kunnen aanbieden. En de zakenwereld in staat stellen om productiever te worden doordat mobiel werken steeds gemakkelijker wordt, aldus David Jones, Chief Executive Officer van Vodafone Nederland.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie