Vodafone: betalen per seconde weer mogelijk

door Anniek Kruijer (4 reacties)

Vanaf 1 januari aanstaande kunnen klanten bij Vodafone weer kiezen voor een abonnementsvorm die per seconde afrekent. Het bedrijf geeft toe dat het onderschat heeft  welk belang gehecht wordt aan afrekenen per seconde.

Eind oktober liet Vodafone in een schriftelijke reactie aan Kassa weten dat het voorlopig niet van plan is om de minuutafrekening terug te draaien. Wel zou de provider werken aan een 'nieuwe' abonnementsvorm waarbij per seconde wordt afgerekend. Vodafone wil dit eerst gaan testen en het zou nog zeker enkele maanden gaan duren voordat deze beschikbaar komt. 

Belbundel
Naar eigen zeggen richt Vodafone zich met dit nieuwe abonnement specifiek op klanten die maximale flexibiliteit en transparantie willen. Zij krijgen een basis belbundel met alleen belminuten, waarbij wordt afgerekend per seconde. Wie ook wil sms’en of mobiel internetten, betaalt hiervoor per sms of per tijdseenheid. Ook kunnen bundels toegevoegd worden, die maandelijks ‘aan’- of ‘uit’gezet kunnen worden. 

Klanten die prepaid bellen, betalen allemaal per seconde.

RekeningScan
Vodafone geeft in het persbericht aan dat de voorkeur voor afrekenmethode tevens verwerkt wordt in het online abonnementsadvies. Uiteraard krijgt men aar alleen een advies voor de Vodafone abonnementen. Wie deze wil vergelijken met KPN (die het afronden van belminuten deels terugdraaide), T-Mobile of andere aanbieders, adviseren wij gebruik te maken van de pas gelanceerde RekeningScan van Bellen.com. Hieruit blijkt maar al te vaak dat veel mensen het verkeerde abonnement hebben gekozen en honderden euro's kunnen besparen. Zo was de hoogste besparing van één enkele bezoeker met de RekeningScan de afgelopen week maar liefst 2800 euro op jaarbasis!

Zie ook:
 Afronden van belminuten mag toch wel...

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, medewerker van Bencom. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie. Mocht je vragen hebben of gewoon willen reageren op dit artikel doe dat dan vooral hieronder.

Reacties (4)

Geplaatst door: dennis

hallo ik heb het even opgezocht op de website hier staat dit


Hoe worden gesprekskosten berekend? Heb je een abonnement afgesloten of verlengd na 6 september 2010?
De gesprekskosten voor bellen in Nederland met een Bellen, Bel+Sms en Bel+Sms+Web abonnement worden naar boven afgerond op hele minuten.Heb je een abonnement afgesloten of verlengd voor 6 september 2010?
De kosten voor bellen in Nederland berekenen we bij het Bellen, Bel+Sms en Bel+Sms+Web abonnement per seconde. Gesprekken korter dan een minuut worden berekend voor een hele minuut.Heb je een Bellen abonnement afgesloten of verlengd na 3 januari 2011?
De gesprekskosten voor bellen in Nederland met een Bellen abonnement berekenen per seconde. Gesprekken korter dan een minuut worden berekend voor een hele minuut.Heb je een Vodafone Scherp of SIM Only abonnement?
Bij een Vodafone Scherp abonnement en SIM Only abonnement worden de gesprekskosten naar boven afgerond op hele minuten. gevonden bij klantenservers

Geplaatst door: loes

ook ik ben al 2 dagen aan het vragen en zoeken naar dat nieuwe abonnement van vodafone met weer betalen per seconde zelfs bij vodafone zelf krijg ik geen antwoord terwijl ik daar 2 abonnementen heb lopen vind het allemaal maar erg vreemd ze verwijzen naar een bellen abonnement maar dat is niet nieuw en hardstikke duur worden we aan het lijntje gehouden?er zijn wel nieuwe abonnementen gelanceerd die hollandse nieuwe heten maar dat is ook per minuut afrekenen wie weet meer???grot loes

Geplaatst door: Pieter

Is er al meer over bekend?

Geplaatst door: Marloes

Ik heb er naar gevraagd in de winkel van Vodafone, maar dit blijkt niet te kloppen. Betalen is nog steeds per minuut.

Opmerking van de redactie op 02-01-2011
Vodafone heeft aangegeven dat er weer abonnementen komen waarbij per seconde afgerekend wordt. Zodra hierover meer bekend is, wordt dit op Bellen.com gepubliceerd.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.