Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Vodafone: betalen per seconde weer mogelijk

door Jeanet Woldring

Vanaf 1 januari aanstaande kunnen klanten bij Vodafone weer kiezen voor een abonnementsvorm die per seconde afrekent. Het bedrijf geeft toe dat het onderschat heeft  welk belang gehecht wordt aan afrekenen per seconde.

Eind oktober liet Vodafone in een schriftelijke reactie aan Kassa weten dat het voorlopig niet van plan is om de minuutafrekening terug te draaien. Wel zou de provider werken aan een 'nieuwe' abonnementsvorm waarbij per seconde wordt afgerekend. Vodafone wil dit eerst gaan testen en het zou nog zeker enkele maanden gaan duren voordat deze beschikbaar komt. 

Belbundel
Naar eigen zeggen richt Vodafone zich met dit nieuwe abonnement specifiek op klanten die maximale flexibiliteit en transparantie willen. Zij krijgen een basis belbundel met alleen belminuten, waarbij wordt afgerekend per seconde. Wie ook wil sms’en of mobiel internetten, betaalt hiervoor per sms of per tijdseenheid. Ook kunnen bundels toegevoegd worden, die maandelijks ‘aan’- of ‘uit’gezet kunnen worden. 

Klanten die prepaid bellen, betalen allemaal per seconde.

RekeningScan
Vodafone geeft in het persbericht aan dat de voorkeur voor afrekenmethode tevens verwerkt wordt in het online abonnementsadvies. Uiteraard krijgt men aar alleen een advies voor de Vodafone abonnementen. Wie deze wil vergelijken met KPN (die het afronden van belminuten deels terugdraaide), T-Mobile of andere aanbieders, adviseren wij gebruik te maken van de pas gelanceerde RekeningScan van Bellen.com. Hieruit blijkt maar al te vaak dat veel mensen het verkeerde abonnement hebben gekozen en honderden euro's kunnen besparen. Zo was de hoogste besparing van één enkele bezoeker met de RekeningScan de afgelopen week maar liefst 2800 euro op jaarbasis!
 

Gepubliceerd: maandag 22 november 2010
Geactualiseerd: dinsdag 26 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie