Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Vodafone 30 jaar mobiele telefonie

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Vodafone viert 30 jaar mobiele telefonie. Vandaag is het dertig jaar geleden dat het eerste mobiele telefoongesprek op het Vodafone-netwerk werd gevoerd. De Britse Michael Harrison testte het mobiele netwerk in London door zijn vader, de toenmalige Vodafone-directeur Sir Ernest Harrison, te bellen. Inmiddels heeft Vodafone 438 miljoen klanten in meer dan 30 landen verspreid over vijf continenten.

Eerste mobiele telefoon 5 kg en 30 minuten spreektijd

Toen Sir Ernest Harrison de telefoon opnam, zei Michael: "Dag pap. Ik ben het, Mike. Dit is het allereerste telefoongesprek via het Vodafone mobiele netwerk." Aan de andere kant van de lijn knalden de champagnekurken en legden fotografen het moment vast. Harrison deed deze historische oproep met één van de eerste mobiele toestellen, de Vodafone VT1. Het toestel woog 5 kg en bood ongeveer 30 minuten spreektijd.

In 1995 naar Nederland

In 1995 kwam Vodafone naar Nederland en begon daar samen met Nationale-Nederlanden de eerste mobiele concurrent het toenmalige PTT Telecom onder de naam Libertel. In 2002 werd de naam Libertel veranderd in Vodafone en nam het moederbedrijf alle aandelen over van de Nederlandse dochter. Vandaag de dag speelt de technologie van Vodafone een centrale rol in het leven van meer dan 438 miljoen mensen over de hele wereld. Het mobiele communicatiebedrijf is uitgegroeid tot een wereldwijde speler die de voordelen van de mobiele en digitale revolutie wereldwijd aanbiedt aan consumenten en ondernemingen.

Tweede mobiele telecommunicatiebedrijf

Vodafone Nederland is na KPN het tweede mobiele telecommunicatiebedrijf in Nederland op basis van omzet en winstgevendheid en heeft 5,2 miljoen klanten per 30 september 2014. De hoofdkantoren zijn gevestigd in Amsterdam en Maastricht en er zijn kantoren in Eindhoven, Capelle aan den IJssel, Bodegraven en Amstelveen. Vodafone Nederland maakt deel uit van Vodafone Group, in omzet een van 's werelds grootste mobiele telecommunicatiebedrijven, met 438 miljoen klanten per 30 september 2014. Vodafone heeft momenteel deelnemingen in aandelenkapitalen in meer dan 30 landen verspreid over vijf continenten en ongeveer 50 partnernetwerken wereldwijd.

Bekijk via Youtube: Kinderen testen telefoon uit '80 en 80's telefoon spoof ad.

Vodafone vergelijken?
Geactualiseerd: donderdag 1 januari 2015

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.