Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Virus valt ook al mobieltjes aan

Het antivirusbedrijf Kaspersky Labs heeft het eerste wormvirus voor mobiele telefoons ontdekt. Het zogenoemde Cabir-virus treft alleen mobiele telefoons met een Symbian-besturingssysteem en heeft voor zover bekend nog weinig schade aangericht.

Symbian  draait als systeem vooral op veel Nokia smartphones, maar ook op handsets van Siemens en SonyEricsson. Zodra een telefoon geïnfecteerd is, toont het iedere keer dat het toestel wordt aangezet de tekst 'Caribe'.

Volgens de virusexperts werkt de maker van het Cabir-virus onder de naam Vallez. Dit pseudoniem wordt gebruikt door 29a, een internationale groep virusschrijvers. Deze groep staat bekend om het uitbrengen van bijzondere virussen. Zo verscheen er eerder van deze groep het virus Cap, de NTFS-worm Stream, de Donut-worm voor .Net-platformen en Rugrat, het eerste Win64-virus.

Het virus verspreidt zich via Bluetooth als een zogeheten SIS-bestand.  Als de geïnfecteerde telefoon een andere actieve Bluetooth-verbinding in de omgeving vindt, stuurt het zichzelf automatisch door.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie